Petr Horáček dovedl florbalistky Liberce do play off. Foto: Flickr FBC Liberec
20. 2. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vyšel nám tah s rozdělením elitních hráček, hodnotí kouč Liberce Petr Horáček

 



Dostihy čtyř týmů o tři místa v play off extraligy žen mají týden před koncem základní části první vítězky. Staly se jimi florbalistky Liberce, které už žádná možná kombinace následujících výsledků nepřipraví o místo v elitní osmičce. Bezprostředně poté, co jeho svěřenkyně uspěly proti ELITE, se pro Florbal.cz rozpovídal hlavní kouč Petr Horáček.

Pár minut po utkání bylo zřejmé, že z Petra Horáčka spadl kámen ze srdce. „Jsem absolutně spokojený. Holky splnily přesně to, co jsme po nich chtěli, a dokráčely si pro tři body,“ hlásil kouč, který prožívá první sezonu v roli hlavní trenéra.

Přitom do utkání nešly jeho svěřenkyně v ideální pohodě. „Před námi hrály Židenice s Bohemians a upřímně, Bohemians nám trochu nahnali strach. Ale jsem rád, že holky neslevily ze svého cíle, kterým bylo si jednoznačně odvézt z Děkanky tři body, a po celou dobu si za ním šly,“ složil svým svěřenkyním komplimenty za to, jak se popraly s nepříjemnou situací, kdy se chvíli předtím Židenice důrazně přihlásily o své místo na výsluní.

Samotný zápas s ELITE vypadá statisticky poměrně snadně: výhru 4:1 doprovází střelecká převaha 31:10, ale podle libereckého kouče tomu tak nebylo. „Bylo to těžké utkání, ELITE dobře bránilo a výborně zachytala brankářka. Za vše hovoří fakt, že jsme z třiceti střel na branku vytěžili jen čtyři góly,“ našel slova chvály také pro brankářku ELITE Martinu Gécovou.

Liberci se ze začátku nedařilo, mohutným finišem si ale s předstihem zajistil postup do play off. „Myslím si, že poté, co se nám v úvodu sezony příliš nedařilo, nám vyšel tah s rozdělením našich elitních hráček od sebe. Když totiž hrály spolu, tak až příliš kombinovaly mezi sebou,“ hodnotí hlavní trenér. „Tím rozdělením se podařilo vytvořit dvě vyrovnané formace, což byla naše výhoda. A ukázalo se to i v tomto utkání,“ zakončil Petr Horáček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*