Florbalistky Jičína už mohou být součástí elitní osmičky. Foto: FBK Jičín
24. 2. 2017 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

JIČÍN JE POPRVÉ V PLAY OFF! ELITE zápas navíc nevyužilo, Brno uvidí „malé Superfinále“

 



Florbalistky Jičína mohou už před posledním utkáním základní části oslavit postup do play off. Rozhodlo o tom ELITE, které nevyužilo na domácí palubovce zápas k dobru s Ostravou, které podlehlo 2:14. Pro Jičín to znamená, že může být díky vzájemným zápasům a minitabulce předstižen pouze jedním z dua Židenice – ELITE, které si to v neděli přímo rozdá o postup do vyřazovacích bojů.

Jak shrnout utkání ELITE s Ostravou? Nuže, domácí na začátku nenaskočili do rozjetého vlaku a prohrávali 0:4, a když se jim přeci jen podařilo dostat se alespoň na skóre 2:5, tak Ostrava bleskově odpověděla třemi zásahy a dovedla utkání do vítězného konce poměrem 2:14.

A jak to tedy nyní vypadá?
Jičín má jistou premiérovou účast v play off! Jistotu mu dodává fakt, že pokud všechny tři týmy dosáhnout po posledním utkání základní části na 25 bodů, tak skončí v minitabulce těchto tří týmů na druhém, posledním postupovém místě.

Popsaná situace nastane ve chvíli, kdy Jičín s Libercem prohraje po šedesáti minutách a současně pak ELITE vyhraje v Židenicích za dva body, čímž si právě na úkor Brňanek zajistí 7. místo a postup do bojů o medaile.

Je tedy jasné, že Jičín skončí nejhůře osmý. Zato v Brně je situace jasně daná: kdo vyhraje, ten doprovodí Jičín do vyřazovacích bojů. Poražený si to s Vinohrady, Olomoucí a Panthers rozdá o udržení se mezi extraligovou smetánkou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal Kordula napsal:

    Tenhle článek mohl napsat pouze kretén, který nemá a novinařinou nic společného.

    Jak může tým ne naskočit do rozjetého vlaku? Copak je ve sportovní hale nějaká vlaková stanice?

    Čtvrtfinále = automaticky boj o medaile?

    V neposlední řadě v play-down se hrají série a ne každý z každým jako v hokeji a jak to vyplývá z článku, který musel psát neznalec.

  • Michal napsal:

    Otočené skóre? 2:14 tak bylo, Ostrava byla hostující tým. Nevidím chybu ani v tom. A moc se těším, až nám pan Kordula napíše nějaký článek na „úrovni“. S takovou slovní zásobou to bude těžký…

Napsat komentář

*