Hráčky Herbadentu a Chodova si to v přímém boji rozdají o první místo. Foto: Otakar Prášek
25. 2. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Rozuzlení bitvy o play off zastiňuje boj o druhou příčku

 



Je to dost možná paradox, nicméně skvělou bitvou čtyř týmů o tři postupová místa do play off je zastíněna bitva o druhé místo. Zatímco Liberec, Jičín, Židenice a ELITE plní stránky médií již několik týdnů, tak boj o druhé místo mezi Herbadentem a Chodovem tak nějak přirozeně dospěl ke svému vyvrcholení stranou pozornosti. Přesto je jasné, že v posledním kole je o co hrát.

Crazy girls FBC Liberec – FBK Jičín
Sobota, 18.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Oba týmy mohou být v klidu, svého cíle, tedy účasti v play off, už dosáhly před tímto utkáním, které tak mohou pojmout jako přípravu na vyřazovací část. Na druhou stranu, Liberec má soupeři jistě co vracet, vždyť v prvním vzájemném utkání utrpěl porážku 4:6.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FBS Olomouc
Neděle, 14.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostrava ještě s hůře postaveným týmem v tabulce neztratila ani bod a o svou bilanci by určitě nechtěla přijít ani v posledním kole s Olomoucí. Svěřenkyním trenéra Jakuba Robenka by neměl vadit ani fakt, že budou mít v nohách páteční utkání s ELITE, a díky lepšímu kádru by měly zvítězit.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

Panthers Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.45, STODOLA Aréna Střešovice
Vítkovice mají jistou první příčku a s tím spojenou možnost první volby soupeře pro čtvrtfinále play off. Je otázkou, jakým způsobem utkání s Panthers pojmou, zdali nedostanou větší příležitost juniorky či méně vytížené hráčky extraligového kádru. Tři body by každopádně měly putovat zpět na Moravu.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Herbadent FK Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 16.00, SH Jižní Město
Ve stínu bitvy o play off se bude bojovat také o druhé místo. V lepší výchozí pozici je Herbadent, který má dvoubodový náskok a ještě k tomu výhru z prvního utkání poměrem 5:3. Stačí mu tedy jakkoliv bodovat a skončí druhý, nicméně je jasné, že tradiční bitva o Prahu 11 bude nyní ještě ostřejší.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – ELITE Praha
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno
Bitva o všechno. Poslední místenku v boji o play off uzme pouze vítěz a do utkání jdou v lepší pohodě Židenice. Ty se v minulém kole vyrovnaly s těžkým losem a porazily Bohemians, kromě domácího prostředí jim bude hrát do karet také fakt, že ELITE hrálo v pátek večer s Ostravou a utržilo těžkou porážku poměrem 2:14.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FbŠ E.P. Bohemians
Neděle, 19.00, TJ Sokol Vinohrady
Posledním utkáním základní části letošního ročníku extraligy žen se stane malé pražské derby, které má jasného favorita. Bohemians sice v posledních kolech tak trochu dochází dech, na poslední Vinohrady by to ale poměrně jasně mělo stačit.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*