Aleš Höffer (vlevo) měl na dnešní výhře Bohemians velikou zásluhu (3+1). Foto: Šimon Jiráček
26. 2. 2017 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Bohemians po demolici Vítkovic blízko play off! Sparta zpátky ve hře

 



V nabitém 21. kole Tipsport Superligy se odehrálo od 17 hodin hned pět utkání. V boji o play off jsou ze hry definitvně Pardubice, které nestačily na Chodov s úřadujícím Dóžou. Bravurní kousek se povedl pražským Bohemians. Klokani doma smetli Vítkovice 9:3 a posunuli se na osmou příčku. Zaváhání Vítkovic využil Tatran. Výhra nad Otrokovicemi pro něj znamená jistotu třetího místa. Sparta doma vyhrála vysoce 13:4.

Velký krok směrem k postupu do play off udělali Bohemians. Po sérii pěti porážek dnes zaskočili Vítkovice. Domácí šli již od začátku do vedení, když spoléhali na rychlé protiútoky, které přinášely kýžené ovoce.

Nápor vygradoval na začátku druhé třetiny. Bohemians dali tři góly a vypracovali si vedení 5:2. To již udrželi a Vítkovice k většímu tlaku nepustili. V utkání si připsal čtyři body za tři góly a jednu asistenci dvacetiletý Aleš Höffer.

Spartu čeká v cestě za play off těžký oříšek. Aby postoupili do vyřazovací části, potřebují její hráči v příštím kole proti Boleslavi bodovat. Pro naději na postup ale dnes potřebovali zvítězit, což se jim povedlo se vší parádou. Spartě se podařilo Kladno zaskočit a první třetinu vyhráli 7:2. Více jak pětistovka diváku pak přihlížela, jak Sparťané přidali do konce utkání ještě dalších šest gólů. V kanadském bodování si polepšil Jaroslav Jaroš (2+3) a Marek Zouzal (2+2).

Výjezdní utkání dnes nehrál pouze Tatran, ale i pražský Chodov. Ten Superligu vyvezl do Plzně a florbaloví fanoušci s napětím očekávali, jestli se Patrik Dóža výrazně přiblíží k vyrovnání rekordu v kanadském bodování.

Pardubice musely dnes zvítězit a v 7. minutě se ujaly vedení. Miloš Tyl do čtyř minut vyrovnal a hosté museli pouze dotahovat. To vydrželi do 31. minuty, kdy Chodov zásluhou Ondřeje Vošty odskočil do dvoubrankového vedení, které si již úřadující mistr zkušeně pohlídal a zvítězil 8:5. Patrik Dóža se dnes trefil čtyřikrát a k vyrovnání rekordu mu chybí čtyři body.

Josef Pluhař dnes vstřelil vítěznou branku proti Liberci. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal

Josef Pluhař dnes vstřelil vítěznou branku proti Liberci. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal

Mladá Boleslav se dnes na výhru proti Liberci pěkně nadřela. Liberec chtěl znovu bodovat a do 50. minuty vedl 4:6. Následně domácí zvýšili obrátky a utkání otočili na 8:6. Svěřenci Jana Pazdery pokračují v útoku na superligový bodový rekord, který mohou v posledním kole proti Spartě překonat.

Ve výjezdním utkání v Jindřichově Hradci se utkaly celky Tatranu a Otrokovic. Otrokovice do zápasu vstoupily lépe, Tatran však další bodovou ztrátu nedopustil. V průběhu druhé třetiny vyrovnal a začal udávat tempo. Otrokovice třikrát vyrovnaly, rozhodující se ukázaly dvě branky Milana Meliše v posledních pěti minutách, na které již hosté odpověď nenašli. Tatran zvítězil 6:4.

Televizní dohrávka mezi Ostravou a Brnem je na programu v úterý od 20:15.

Výsledky 21. kola Tipsport Superligy:

MLADÁ BOLESLAV – LIBEREC 8:6
SPARTA – KLADNO 13:4
CHODOV – PARDUBICE 8:5
BOHEMIANS – VÍTKOVICE 9:3
TATRAN – OTROKOVICE 6:4


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Renek napsal:

    Nechápu proč vedení Kladna neodovolá trenéra dokud je ještě čas, 6 zápasu bez výhry, nekompaktnost týmu, žádná týmová taktika a jako třešnička je trenér jak sedí na střídačce mezi hráčema… sečteno podtrženo příští rok uvidíme 3 nováčky v nejvyžší soutěži

  • František napsal:

    Je víc týmů, kde se nedaří a taky se to hned neřeší odvoláním trenéra…To by byla spousta mužstev bez vedení. Jestli ona nebude chyba jinde??!!!

Napsat komentář

*