Zamyšlené pohledy. Židenice právě skórovaly. Foto: Facebook Florbal Židenice
27. 2. 2017 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Velké malé ztráty na začátek a těžký los na konec. ELITE přicházelo o play off postupně

 



Zásadní bitva nejvyšší ženské soutěže došla v posledním kole základní části ke svému definitivnímu závěru. Boj čtyř týmů – Liberce, Jičína, Židenic a ELITE – o tři postupová místa do play off skončil neslavně pro ELITE, které tak čeká boj o udržení společně s Vinohrady, Olomoucí a Panthers. Florbal.cz se pokusil zmapovat cestu pražského týmu základní částí a najít důvody, proč se stal tím, na kterého vyšel Černý Petr.

1. Špatný vstup do ročníku
Upřímně, v tomto si ELITE příliš nezadá s Židenicemi, spíše jde o to, že ztratilo cenné body, které v konečném účtování chyběly a projevily se v návaznosti na další části této analýzy. Brněnský celek v úvodních osmi utkáních podlehl postupně Olomouci, Jičínu a nováčkovi z Panthers, ELITE zase nezvládlo duely s Panthers a Jičínem, další bod tratilo proti Vinohradům.

Klíčovým faktorem v té chvíli možná byla nesehranost týmu, který se v podstatě slepil z mladých hráček Bohemians a původních florbalistek ELITE, které do Bohemians neodešly.

2. Chyběly překvapivé body
Tento bod už je specifický právě pro ELITE. Nevztahuje se na Liberec, který jej ale vynahradil důsledným sbíráním bodů se slabšími týmy, včetně šesti bodů proti Židenicím, ale ostatní tři celky si nečekanými výhrami výrazně pomohly. V souboji, ve kterém záleželo na každém bodu, měly rázem cenu zlata dva body Jičína proti Bohemians nebo tříbodové výhry Židenic nad Vítkovicemi a Bohemians. ELITE žádný takový výsledek nepředvedlo.

3. Nejtěžší los na konec
Poslední bod dost možná vyvolá diskusi, ale je obhajitelný. V naší analýze jsme označili za nepostupující ze čtveřice týmů právě ELITE s pravděpodobností 65% a dovětkem, že mají nejtěžší los. Ukázalo se to jako pravdivé, proč?

Protože ELITE sice čekaly čtyři zápasy s týmy, které objektivně zřejmě mohlo porazit, a přiznáváme, že jsme nepočítali s tříbodovou výhrou proti Jičínu, jenže faktem je, že ELITE také současně nehrálo proti žádnému týmu, který měl jistotu play down.

Tohoto dokonale využil Liberec, který získal během dvou dnů šest bodů proti Olomouci a Vinohradům, přičemž své snažení zakončil výhrou nad ELITE. Židenice se opřely o tři body proti Panthers. A konečně Jičín, který sice trestuhodně prohrál zápas právě s ELITE a musel hrát také s Herbadentem, avšak měl v záloze domácí duel s Vinohrady, který zvládl vyhrát 7:0.

ELITE hrálo tři zápasy s přímými konkurenty o postup a podlehlo jak Liberci, tak Židenicím. Jediný zápas, který nehrálo s konkurentem o play off, byl duel s Ostravou. Svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka v základní části neztratily ani bod s hůře postaveným celkem a ELITE nedaly šanci. Už první třetinu vyhrály 4:0 a celý zápas pak 14:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fanda 2 napsal:

    co to tady píšeš za hovadiny..pane Dannhofere zamyslete se nad sebe než něco začnete psát a zjištěte si skutečné fakta! Nebo přestaňte psát na florbal.cz!

  • Rejpal napsal:

    On přece s fakty pracuje…

  • Zákulisní drb napsal:

    Elite stejně končí příští rok v soutěžích takže jim to může být vcelku jedno jestli hrají Play Off či Play down…

    • Tim napsal:

      JJ a to si slyšel, že fotbalovou Epojištění ligu vyhraje Příbram ! To je teprve zákulisní drb.
      To je stejnej drb, jako že v extralize žen končí Liberec .

Napsat komentář

*