Židenice slaví výhru s postup do play off. Foto: Florbal Židenice
3. 3. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jednoznačně nechceme prohrát s Herbadentem 0:4, hlásí po postupu Židenic Linda Hyksová

 



Brněnské Židenice prožily turbulentní základní část, na jejímž konci se radují z postupu do play off. V posledním kole o tom rozhodla útočnice Linda Hyksová, právě její brankou Židenice porazily v zápase o všechno ELITE, byť dvakrát prohrávaly. Podle šikovné střelkyně bylo klíčem pozitivní myšlení, které si její tým ponese také do série s Herbadentem. Jednoznačně ji totiž nechce prohrát 0:4 na zápasy.

Po závěrečném hvizdu utkání s ELITE se mohlo v Brně začít slavit: domácí Židenice totiž právě na úkor pražského soupeře postoupily do play off. „Pocity jsou skvělé. Jsme rády, že se nám podařilo dostat se do play off, byl to náš cíl od začátku sezony. Makaly jsme a makáme na sobě a pořád jsme věřily, že se nám to povede,“ popisuje atmosféru v týmu trenérky Petry Prouzové Linda Hyksová.

Domácí hráčky přitom nezačaly zápas o bytí a nebytí dobře, a byť byly aktivnějším celkem, tak po první třetině prohrávaly 0:2. „Bylo podstatné udržet se v pozitivní náladě. Říkaly jsme si v šatně, že skóre 0:2 nic neznamená a že utkání můžeme pořád zlomit. Sama jsem se také snažila působit co nejlépe,“ prozradila autorka vítězné trefy.

Brňankám se podařilo srovnat, jenže do vedení 3:2 šlo opět ELITE. Prakticky z rozehrávky ale Židenice podruhé srovnaly. Jednalo se o klíčový moment? „Určitě to bylo podstatné. Dostaly jsme sice branku, ale prakticky z rozehrávky srovnala Anička Grufíková, takže ELITE nevedlo dlouho,“ oddechla si Hyksová.

Její tým tak může slavit postup do play off, byť po takových šesti kolech by si na něj nikdo patrně nevsadil ani pětník. „Nevím, co se dělo, nikdo to neví,“ nemůže najít slova k tomu, co se v prvních kolech s Brnem dělo. „Přitom na sezonu jsme byly připraveny dobře, měly jsme dobře nastavené myšlení a dobře natrénováno, nicméně to prostě nešlo,“ krčí rameny.

Zlom přišel v domácím utkání s Vítkovicemi, na které divákům samy hráčky zaplatily vstupné a senzačně porazily úřadující mistryně 5:1. „Říkaly jsme si, že když jsme dokázaly porazit Vítkovice, tak dokážeme porazit každého, a že si musíme věřit, což nás nakonec dovedlo až do play off,“ usmívá se Hyksová.

Poražené ELITE tak čekala cesta domů do Prahy, Brno zasedlo večer k internetu, aby zjistilo, s kým se utká ve čtvrtfinále play off. „Čekaly jsme, že si nás vybere Chodov nebo Herbadent. Upřímně jsme chvíli doufaly, že na nás zůstane Bohemka, ale nakonec hrajeme s Herbadentem. Nicméně my se o to popereme a na hřišti necháme všechno,“ slibuje útočnice, která se na vše dívá také z osobního pohledu. „Už jsem hrála s Chodovem třikrát a počtvrté už se mi fakt nechtělo,“ směje se.

Židenice byly vždy ambiciózní a malé cíle si nedávají ani letos. „Jednoznačně nechceme prohrát sérii 0:4 a věříme, že budeme obtížným a vyrovnaným soupeřem a že se nám povede něco vyhrát,“ burcuje Linda Hyksová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*