Ostrava proti Bohemians, to by měla být nejnapínavější čtvrtfinálová série. Foto: FbŠ Bohemians
4. 3. 2017 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

STARTUJEME: Ostrava se dočkala, potrápí Bohemians? A jak uspějí tři favorité?

 



Základní část nejvyšší ženské soutěže je minulostí, stále omílat příběh čtyř týmů soupeřících o tři místa také nejde, je čas začít se soustředit na samotnou vyřazovací část. Ta dnes startuje a podobně jako úvodních 22 kol, také ona slibuje několik zajímavých příběhů. Pojďme se na jednotlivé série podívat podrobněji.

1. SC TEMPISH Vítkovice (1.) – FBK Jičín (8.)
Zřejmě největší překvapení volebních večerů, těžko už někdo letos ženy Vítkovic překoná. Jejich volba ale dává logiku: tým jejich kvalit by neměl mít problém s nikým, kdo se umístil na 5. – 8. místu. Navíc mohou výjezd mimo Ostravu využít ke stmelení kolektivu, což je nedílná součást každého (nejen) sportovního týmu. Nabízí se ještě jeden pohled: už po úspěšném vystoupení na Champions Cupu trenér Velecký zmínil, že jeho tým bojuje s tím, jak hráčky naladit a motivovat v reáliích české nejvyšší soutěže. Z tohoto hlediska může být nesmírně podstatné, že hráčky vypadnou ze zažitého stereotypu „trolejbusové“ série s Ostravou.

Jičín má splněno. Postoupil do play off, čímž zachránil nejvyšší soutěž a sérii s úřadujícími šampionkami může bez starostí pojmout jako odměnu a přípravu na příští rok, ve kterém bude obhajovat dobyté pozice. Bude ale zajímavé sledovat, jak si proti mistryním povede především první formace FBK.
1. utkání: Sobota, 4. 3., 15:00 (SC Dubina)
2. utkání: Neděle, 5. 3., 14:00 (SC Dubina)
3. utkání: Sobota, 11. 3., 20:30 (Sportovní areál Jičín)
4. utkání: Neděle, 12. 3., 16:30 (Sportovní areál Jičín)


FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – Crazy girls FBC Liberec (6.)
Úřadující stříbrné medailistky chtěly vyjet do Jičína, nakonec pojedou do Liberce. Důvody jsou prakticky totožné jako u Vítkovic, také svěřenkyně Michaely Marešové otevřeně pojímají čtvrtfinálovou sérii jako možnost opustit na víkend hlavní město naší republiky a stmelit kolektiv. Do play off navíc mohou nastoupit povzbuzeny o poslední výhru nad Herbadentem v utkání, v jehož polovině prohrávaly 1:3.

Liberec prožil zlomovou sezonu. Po dlouhých letech nevedla tým jeho legenda Lenka Bartošová, hlavním koučem se stal Petr Horáček. K Ještědu se navíc vrátila finská mistryně Hana Koníčková a od Crazy girls se možná čekalo až příliš. Nicméně Horáčkovy svěřenkyně poctivě sbíraly body a dá se říct, že jejich forma kulminovala v tu správnou dobu: v posledních kolech porazily všechny celky okolo sebe a zle potrápily Ostravu. Nyní zkusí zabojovat proti Chodovu.
1. utkání: Sobota, 4. 3., 19:00 (SH Jižní Město)
2. utkání: Neděle, 5. 3., 17:00 (SH Jižní Město)
3. utkání: Sobota, 11.3., 19:00 (SH ZŠ Dobiášova Liberec)
4. utkání: Neděle, 12. 3., 16:00 (SH ZŠ Dobiášova Liberec)


Herbadent FK Jižní Město (3.) – K1 Florbal Židenice (7.)
Herbadent prožívá další sezonu, ve které se snaží vrátit na trůn pro nejlepší ženský celek Prahy 11, navíc to v minulém ročníku bylo poprvé, kdy chyběl v Superfinále. Vstup do sezony měly svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové kvalitní a dlouho se držely na druhém místě, o které přišly až v posledním kole v přímém souboji s Chodovem. Pouze dílčím úspěchem tak může být vítězství Denisy Billé v kanadském bodování základní části.

O sezoně Židenic se už teď popsaly stohy. Celek, který byl po prvních kolech soutěže na odpis, se zmátořil senzační domácí výhrou nad Vítkovicemi a nakonec urval místo v play off, když v posledním kole – opět doma – porazil ELITE, se kterým dvakrát prohrával. Nyní se pokusí uspět proti Herbadentu, který soupeře za časů bývalého trenéra Martina Hájka chválil za agresivní pojetí florbalu, na základě kterého jej úmyslně volil.
1. utkání: Sobota, 4. 3., 16:00, (Jedenáctka VS)
2. utkání: Neděle, 5. 3., 14:00, (SH Jižní Město)
3. utkání: Sobota, 11. 3., 20:00 (MSH Vodova Brno)
4. utkání: Neděle, 12. 3., 17:00 (MSH Vodova Brno – stará hala)


FbŠ E.P. Bohemians (4.) – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (5.)
Florbalistky Bohemians před sezonou dostaly vítané okysličení v podobě nejlepších kolegyň z ELITE a zdálo se, že tento projekt může vynést zelenobílé barvy opět na vrchol. V prvním kole navíc v exponovaném utkání porazily Chodov, za týden jen těsně podlehly Herbadentu. Zdá se ale, že po počáteční euforii došly týmu z Děkanky baterky. V posledních kolech padl s Jičínem a Židenicemi, navrch podlehl Vítkovicím ve finále Poháru České pojišťovny. Tato série tak každopádně slibuje, že bude nejzajímavější.

Mottem tohoto setkání by totiž klidně mohlo být: „Ostrava se dočkala!“ A skutečně by tomu tak bylo, vždyť sérii s Vítkovicemi bral kdekdo za hotovou věc. Svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka ale nakonec dostanou šanci proti Bohemians, a pokud chtějí myslet na úspěch, tak musí ukončit svou tak trochu unikátní sérii: v základní části skončily na pátém místě a s tabulkově hůře postaveným celkem neztratily ani bod, na druhou stranu tabulkově lepšímu celku rovněž nesebraly ani jediný bodík.
1. utkání: Sobota, 4. 3., 16:30 (SH Děkanka)
2. utkání: Neděle, 5. 3., 16:30 (SH Děkanka)
3. utkání: Sobota, 11. 3., 17:00 (ČPP Aréna Ostrava)
4. utkání: Neděle, 12. 3., 15:00 (ČPP Aréna Ostrava)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Něco mi říká,že Bohemka vypadne už ve čtvrtfinále…tým tam s kolegyněmi z elite moc nesedí

  • Cestou necestou napsal:

    Až na Rybičkovou? Neříkám že hraje špatně, ale kdyby zhubla, tak by hrála ještě lip a pak bych ji označil za tahouna týmu, návraty do obrany moc nezvládá..Navic si myslim, že ten tym má velký potenciál, jen se víc sehrát a bude to bomba, jména v týmu mají dobry.

Napsat komentář

*