Patrik Dóža se 74 body překonal rekord Matěje Jendřišáka. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
5. 3. 2017 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Rekord pro Dóžu i Boleslav! Osmé místo uhájili Bohemians

 



Poslední kolo základní části 2016/17 přineslo hned dva rekordy. Patrik Dóža překonal pět let starý rekord Matěje Jendřišáka v kanadském bodování. Mladé Boleslavi se díky výhře nad Spartou podařilo překonat rekord v počtu bodů v základní části. V bitvě o postup do play off se pozice neměnily. Bohemains i přes prohru v nájezdech s Pardubicemi uhájili osmé místo.

Mladá Boleslav si po výhře nad Spartou znovu dokráčela pro tři body a v základní části jich získala 63. Překonala tím loňský rekord Chodova, který získal o tři body méně. Střelecký účet otevřel ve třetí minutě Tadeáš Chroust a získal pro Boleslav vedení, o které již v zápase nepřišla. Sparta začala ve vyrovnaném zápase ve třetí třetině rozdíl stahovat, její snahy však utnul Tomáš Chroust. Bratrská dvojice v zápase vstřelila čtyři góly a byla hlavními strůjci vítězství.

Spartě play off uteklo o dva body. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Spartě play off uteklo o dva body. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Matěj Jendřišák je překonán! Patrik Dóža k přepsání rekordu dnes potřeboval proti Otrokovicím čtyřikrát bodovat a to se mu se čtyřmi asistencemi povedlo. Domácí hosty ze začátku zaskočili, během prvních čtyř minut se dvakrát trefil Tomá Olbert.

Chodov nenechal Pantery ani jednou odskočit na rozdíl větší dvou branek. Ve třetí části přišel obrat, když se dvakrát trefil Miloš Tyl a jednou Petr Pražák. Domácí i přes stahování výsledku vyrovnat nedokázali.

Pražským Bohemians k postupu do play off stačilo zaváhání Liberce nebo Sparty. Bohemka chtěla o postupu rozhodnout sama a s Pardubicemi se přetahovala o výsledek. Nerozhodný stav musely rozhodnou až samostatné nájezdy, ve kterých byly úspěšnější Pardubice. Bohemians díky prohře Sparty a Liberce postupují.

Liberci souboj s Brnem hrubě nevyšel a musel dotahovat. Zápas nakonec prohrál vysoce 10:3. Pět bodů si připsal Josef Žižka za dva góly a tři asistence.

V zápase mezi Vítkovicemi a Tatranem o pořadí nešlo, na výkonu obou celků to ale nebylo příliš znát. Lépe naladěni do play off půjdou domácí Vítkovice, které ve třetí třetině definitivně zlomily odpor hostů. Rozhodující gól vstřelil Josef Rýpar, který v utkání zaznamenal čtyři body.

Čtvrtfinále je na programu následující víkend.

Výsledky posledního 22. kola Superligy:

MLADÁ BOLESLAV – SPARTA 6:3
OTROKOVICE – CHODOV 5:6
PARDUBICE – BOHEMIANS 5:4pn
VÍTKOVICE – TATRAN 6:2
BRNO – LIBEREC 10:3
KLADNO – OSTRAVA 8:9


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*