Mladá Boleslav překonala rekord v počtu bodů. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal
5. 3. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav si vybrala Ostravu, Vítkovice se utkají s Bulldogs!

 



Vítěz základní části Mladá Boleslav si pro čtvrtfinále play off nevybrala osmé Bohemians ani sedmé Otrokovice, nýbrž šestou Ostravu. Druhý Chodov se střetne s otrokovickými Panthers. Střešovický Tatran čeká derby s klokany a na Vítkovice zbylo Brno. Vyřazovací část začíná už příští víkend.

Boleslavští nevyužili možnost cestovat pouze do Prahy a zároveň si nechtěli zopakovat čtvrtfinálovou sérii s Otrokovicemi, se kterými se utkali loni. Svěřenci Jana Pazdery tak ve čtvrtfinále vyzvou ostravské FBC. „Ostravu jsme zvolili, protože věříme, že přes ni vede nejsnadnější cesta do semifinále. A v play off jsou pak každé síly navíc důležité. Věříme, že sérii zvládneme v nejkratší možné době,“ okomentoval volbu boleslavský obránce Radim Křenek.

Velká bitva se očekává mezi Vítkovicemi a Brnem. Oba soupeři se v minulosti potkali ve vyřazovací části již několikrát a úspěšnější byli vždy Vítkovičtí. „Bude to těžká série, mají kvalitní kádr a určitě nedostaneme nic zadarmo. Náš cíl je jasný. Už se na Brno těšíme,“ řekl tahoun Vítkovic Lukáš Hájek.

Fanoušky v Praze čeká derby mezi Tatranem a Bohemians. „Rozhodnutí bylo týmové. Vzhledem k tomu, že už na nás nezbylo příliš možností a volba se zúžila pouze na dva celky, tak jsme zvolili pražský tým, se kterým to bude určitě zajímavá a ofenzivní série,“ těší se na pražské derby Marek Beneš.

Třetí pražský celek ve vyřazovací části Chodov si zopakuje čtvrtfinále s Otrokovicemi, které před třemi lety překvapivě ovládli Panteři. „Dnes jsme si připravovali půdu pro čtvrtfinále. Volbu jsme učinili již včera a dnes to pro nás bylo malé předkolo play off. Jsme rádi, že nám soupeř ukázal svou tvář v různých herních situacích. Na sérii si věříme a dobře se připravíme,“ zmínil Dan Kašovský z Chodova fakt, že se oba soupeři utkali v závěrečném kole základní části.

Čtvrtfinále play off Tipsport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – FBC Ostrava (v sezoně 6:4 a 8:0)
Florbal Chodov – Panthers Otrokovice (v sezoně 6:4 a 6:5)
Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians (v sezoně 7:6 a 10:2)
1. SC Vítkovice – Bulldogs Brno (v sezoně 10:4 a 8:9)

Online přenos z výběru soupeřů:

VÝBĚR SOUPEŘŮ 2017


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*