Ostrava proti Bohemians, to by měla být nejnapínavější čtvrtfinálová série. Foto: FbŠ Bohemians
6. 3. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Favorité vedou 2:0 na zápasy, Bohemians nadělovali, Herbadent vyhrál až po nájezdech

 



Ženská nejvyšší soutěž má za sebou úvodní čtvrtfinálový víkend. Papíroví favorité po něm ve všech sériích vedou 2:0, byť některé z osmi výher se nerodily snadno. Například Herbadent po sobotní výhře 7:3 podruhé porazil Židenice až po nájezdech a ve druhém utkání se nadřela také Bohemka, která přitom první utkání suverénně ovládla.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBK Jičín
Úřadující mistryně jsou v roli jednoznačných favoritek, kterou také plní. Oba duely byly především ofenzivním představením ostravských hráček, byť v prvním zápase měly problémy s návraty do obrany, což se projevilo tím, že při výhře 11:2 inkasovaly dvakrát z pouhých sedmi střel. „Utkání takové, jaké jsme očekávali. Některé věci vycházely lépe, některé hůře. Musíme se zaměřit na věci, které nám takovéto zápasy nabízí ke zlepšení, a hned zítra na tom zapracovat,“ věděl trenér Jiří Velecký.

V neděli podaly Vítkovice ještě dominantnější výkon, což bylo způsobeno také tím, že Jičín vsadil na ještě defenzivnější pojetí hry. Ostravanky tak zvítězily 10:0 a do Jičína pojedou s vedením 2:0. „Defenzivní pojetí naší hry nás uchránilo od většího počtu inkasovaných branek. V týdnu musíme zapracovat také na ofenzivní části naší hry tak, abychom byli Vítkovicím před domácím publikem vyrovnanějším soupeřem,“ hodnotil kouč Jičína Petr Čiháček.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
Oba víkendové duely Chodova s Libercem probíhaly do třetí třetiny prakticky jako přes kopírák: Liberec rychle vedl 2:0, jenže ještě do první přestávky se Pražankám povedlo srovnat a ve druhé třetině otočily skóre na 4:3 ve svůj prospěch.

Rozdílné byly až závěrečné periody. Tu sobotní Liberec neustál, zakončil ji se skóre 1:5 a celkově tak prohrál 9:4. O den později už to bylo lepší, nicméně zatím to nestačilo na víc než na těsnou prohru poměrem 4:6. „Dnes jsme hráli lépe než včera, ale paradoxně zápas skončil menším rozdílem. Těšíme se do Liberce,“ usmívala se trenérka Chodova Michaela Marešová.

Herbadent FK Jižní Město – K1 Florbal Židenice
Pražské favoritky do série vstoupily bez útočnice Košturiakové, která se léčí po střetu s Gabrielou Tožičkovou z posledního kola základní části, a v prvním utkání přišly také o obránkyni Bobotovou, přesto úvodní duel zvládly poměrně v poklidu a zvítězily 7:3.

Poslední třetina sobotního zápasu skončila 1:1 a jako by předznamenala nedělní průběh. Herbadent byl sice aktivnější, ale Židenice střílely branky, a tak to ještě v 54. minutě bylo 3:1 pro Brno, které mířilo k dalšímu senzačnímu skalpu. Jenže Herbadent vyrovnal a poté, co v nastavených deseti minutách branka nepadla, se muselo rozhodnout v nájezdech. Ty za Herbadent postupně proměnily Hermannová, Procházková a Billá, přičemž žádná hráčka Židenic neuspěla. „Dneska jsme utekly hrobníkovi z lopaty, musíme hrát víc než jednu třetinu – zadarmo nám nikdo vítězství nedá. To se nesmí opakovat,“ vyjádřila se jednoznačně Karolína Šatalíková.

FbŠ E.P. Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Jako den a noc byly rozdílné úvodní duely čtvrtfinálové série, která papírově slibuje největší drama. Ostravské hráčky v prvním utkání vyloženě zklamaly, když za šedesát minut posbíraly šest dvouminutových trestů a první utkání ztratily poměrem 10:2.

Druhý zápas už parametry play off měl. Ostrava sice nic neubrala ze své tvrdosti a opět byla šestkrát vyloučena, jenže se jí také začalo dařit v útoku, kde si například Veronika Káčová zapsala čtyři branky. Utkání nakonec skončilo 8:7 pro Pražanky, byť ještě před jeho polovinou vedly poměrně pohodlným skóre 6:2. „Za stavu 6:2 jsme vypustili zápas a klasicky jsme to vymazali v hlavě. Pokud se nám takovéto výpadky budou stávat, tak nehrajeme play off. Měli bychom se soustředit na zápas i za vysokého vedení,“ litoval kouč Bohemians Pavel Krbec.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Joe napsal:

    24 trestných minut za dva zápasy, to je jak většina týmů za polovinu základní části…a to ještě polovina z toho za nedovolená vrážení a bránění ve hře…to nevypadá zrovna na florbal, ale na trochu jiný sport, kterým se je prezentováno.

Napsat komentář

*