Miroslav Janovský. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Miroslav Janovský ukázal, že hráčkám věří. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
8. 3. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Krásná skandinávská skupina, říká Janovský. Jeho cíl složení skupiny neovlivní

 



Pár minut po losu mistrovství světa žen působil klidně a po hlase byl v dobré náladě. Hlavní trenér ženské reprezentace Miroslav Janovský dobře ví, že k tomu, aby jeho tým splnil cíl, který má stanoven, není úplně podstatné složení základní skupiny. V rozhovoru pro Florbal.cz prozradil, že již probíhají intenzivní přípravy.

Své hodnocení losu zahájil vtipem. „Je to krásná skandinávská skupina, ve které máme Lotyšsko, Norsko a Finsko,“ smál se do telefonu. „S Lotyšskem se utkáme potřetí v krátké době a měli bychom jej porazit, byť musíme mít na paměti, že jde o pátý tým na světě,“ připomíná.

Také další dva týmy ovšem mohou představovat hrozbu. „Norsko může být nepříjemným soupeřem, byť si myslím, že je nyní v útlumu. Ale jedná se o soupeře, kterého musíme porazit,“ nehledá výmluvy. „Finky jsou nejtěžším protivníkem ve skupině, se kterým v poslední době hrajeme vyrovnané zápasy a naposledy jsme jej na EFT porazili,“ vrátil se k velkému dubnovému úspěchu.

Utkání s Finskem zároveň znamená, že Švédsko číhá potenciálně v semifinále. „Máme svůj cíl a je prakticky jedno, koho máme v základní skupině. Pouze nyní víme, že pokud nechceme mít cestu mnohem více trnitou, tak je třeba porazit v základní skupině Finsko,“ nedělá si těžkou hlavu.

Pokud se nezmění systém pro čtvrtfinále, tak by mohlo dojít k derby se Slovenskem. „Slovensko neřeším, je to pouze jeden z týmů, který bude na šampionátu. My se musíme soustředit sami na sebe a snažíme se pro úspěch dělat maximum,“ hodnotí Miroslav Janovský. „Už jsme například byli v Bratislavě, kde jsme si obhlédli místa, která budou spojená se šampionátem. Máme již také zajištěný hotel, ve kterém budeme bydlet,“ prozradil.

Na závěr promluvil motivačně. „Snažíme se hráčkám vytvořit maximální podmínky k tomu, aby uspěly. Máme svůj cíl, ten se nemění a my si za ním v Bratislavě půjdeme,“ zakončil Miroslav Janovský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*