Jakub Gruber přispěl k výhře Boleslavi třemi asistencemi. Foto: Florbal Mladá Boleslav Jakub Gruber přispěl k výhře Boleslavi třemi asistencemi. Foto: Florbal Mladá Boleslav
11. 3. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav musela s Ostravou otáčet, Otrokovice schytaly od Chodova 13 gólů

 



Bez překvapení skončily tři úvodní čtvrtfinálové zápasy Tipsport Superligy. Chodov doma nadělil otrokovickým Panthers 13 branek, pěti body se na výsledku podílel Patrik Dóža. To Boleslav neměla první dvě třetiny zápasu s Ostravou pod kontrolou, nakonec však po obratu ve třetí části slaví důležitý triumf. Vítkovice vyhrály zápas s Brnem až v prodloužení. Před televizními kamerami padlo 15 branek!

Mladá Boleslav loni cílevědomě kráčela za svým cílem, kterým bylo superfinále. Jenže svěřenci Jana Pazdery narazili na rozjeté Vítkovice, které jejich cestu ukončily už v semifinále. Mnohým fanouškům středočeského klubu se myšlenky na loňské play off možná vrátily, když jejich tým prohrával v domácím duelu s Ostravou 0:2 a 1:3.

Jenže Boleslavští letos působí lepším dojmem a nepříznivé zápasy umějí otáčet. Za stavu 1:3 se prosadil ve druhé třetině Pluhař a dva góly Tadeáše Chrousta v úvodu třetí periody znamenaly obrat. Ostrava už víc gólů nepřidala, naopak domácí ještě svůj náskok navýšili. V úvodním střetnutí série vyhráli 7:3. Tři gólové nahrávky si připsal Jakub Gruber.

Vysokého vítězství dosáhl Chodov. Dóža a spol. zatočili s otrokovickými Panthers a v úvodu série jasně naznačili, že by neradi opakovali neúspěšné čtvrtfinále s Otrokovicemi z roku 2014. Pět bodů zaznamenal Dóža, tři body nasbírali Martin Koutný, Miloš Tyl, Petr Pražák a Dan Kašovský.

Před kamerami ČT se spolu utkaly Vítkovice a Brno. Domácím vyšla lépe první třetina, po které vedli 3:1. Jenže stejným poměrem se zadařilo v prostřední dvacetiminutovce buldokům. V závěru to už už vypadalo na vítězství Vítkovic, ovšem 30 vteřin před koncem srovnal na 7:7 Jiří Koutný.

Prodloužení rozhodl v čase 65:23 Adam Delong a první bod v sérii tak berou Vítkovice. Zítra mají všechny tři série na programu druhý duel, navíc bitvu o postup spolu rozehrají také Tatran a Bohemians.

Výsledky čtvrtfinále play off:

MLADÁ BOLESLAV – OSTRAVA 7:3
VÍTKOVICE – BULLDOGS BRNO 8:7p
CHODOV – OTROKOVICE 13:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*