Hráčky Chodova jsou jedněmi z těch, které mají jisté semifinále. Foto: Flickr FBC Liberec
13. 3. 2017 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Ostrava si vynutila pokračování série, tři favorité jsou jistými semifinalisty

 



Vyřazovací boje v mužské nejvyšší soutěži sice teprve začaly, ženy už ale znají trojici semifinalistů. Celky Vítkovic, Herbadentu a Chodova totiž potvrdily úlohu jednoznačných favoritů a ve svých sériích zvítězily v nejkratším možném čase 4:0 na utkání. Prodloužení si vybojovala pouze Ostrava, která v nedělním utkání odvrátila první mečbol Bohemians výhrou 8:3.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBK Jičín
Vítkovice přijely do Jičína v roli jasného favorita a patrně nebyl nikdo, kdo by neočekával, že si neodvezou dvě vítězství a postup do semifinále. To se také stalo, byť domácí hráčky předvedly mnohem aktivnější výkony než v Ostravě a dokázaly uhrát několik pasáží, ve kterých byly úřadujícím mistryním vyrovnaným soupeřem.

Přesto jim to nestačilo na více než na dvě prohry poměrem 2:10 a 1:9, po kterých pro ně sezona končí. Jak ale Jičín avizoval již před startem play off, svůj hlavní cíl tím, že dosáhl na elitní osmičku, splnil. „Dnešní utkání bylo podobné včerejšímu, akorát s tím rozdílem, že brankově se nám více povedla poslední třetina. Děkujeme soupeři za sérii, i přes jednoznačné výsledky v některých pasážích ukázal oprávněnost play off,“ zhodnotil nedělní duel kouč Vítkovic Jiří Velecký.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
Liberec v prvních dvou utkáních ukázal, že je schopen Chodovu vzdorovat možná více než se čekalo, před domácím publikem se mu ale na nadějné zápasy z Prahy nepovedlo navázat. V obou zápasech dokázal držet krok se soupeřem pouze v úvodní třetině, poté se přeci jen projevila větší kvalita pražského soupeře.

Chodov, za který si pět bodů v jednom utkání připsaly Tereza Urbánková s Magdalenou Klímovou, tak postoupil do semifinále po výhrách 10:5 a 11:2. „Jsme rádi, že se náš herní projev a výkon zápas od zápasu lepšil až k dnešnímu jasnému vítězství. Soupeři děkujeme za sérii, hrál velmi dobře, zejména první víkend nás pěkně potrápil,“ uznala trenérka Chodova Michaela Marešová.

Herbadent FK Jižní Město – K1 Florbal Židenice
Židenice ve druhém utkání série Herbadent zle potrápily, a tak se napjatě čekalo, co se bude dít v Brně. Pražanky, které se již mohly spolehnout na útočné duo Košturiaková – Chvátalová sice podle vyjádření trenérek měly ve své hře mezery, přesto se mohly spolehnout na stále výraznější Jitku Procházkovou a také díky ní si z Brna odvezly dvě výhry po výsledcích 10:1 a 5:1.

Ve druhém utkání ale Židenice více než třetinu čistého času svého soupeře trápily a podle následujícího komentáře trenérky Markéty Šteglové je zjevné, že se to trenérskému štábu Herbadentu vůbec nelíbilo. „První třetina byla z naší strany hrůzostrašná po všech stránkách. Musely jsme si s holkama o přestávce důrazně promluvit, aby se náš výkon zvednul. To se od druhé teřtiny podařilo, ale soupeř nám ani po zbytek utkání nedal nic zadarmo. Děkujeme soupeři za celou sérii, ve které se každý zápas hrál na jiné hale, což se jen tak nevidí,“ vtipně poukázala na fakt, že série postupně navštívila halu Jedenáctka, Jižní Město a obě plochy haly na Vodově ulici.

FbŠ E.P. Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Bohemians překvapili úvodním vysokým vítězstvím, poté následoval lepší výkon ze strany hostí a přesun série do Ostravy. Domácím v prvním utkání utekl začátek, když prohrávali již 0:3, a byť se dokázali ve třetí třetině dostat ke stavu 5:6, tak na více už jim síly nezbyly a po pokaženém závěru prohráli s Bohemians 6:10.

Své úvodní výhry nejen v celé sérii, ale také nad lépe postaveným týmem obecně, se ostravské florbalistky dočkaly až o den později, a to jednoznačně: už v páté minutě vedly 2:0, a přestože se klokankám podařilo srovnat, tak jim hned vrátila vedení Pastušková. V dalším průběhu byly dominantní a zapsaly si výhru 8:3.

Není divu, že kouč Jakub Robenek mohl být konečně spokojen. „Konečně jsme ukázali potenciál i proti silnému týmu. V minulých utkáních to bylo pouze v pasážích, dnes se nám to podařilo prakticky po celý zápas. Byli jsme lepší a zaslouženě píšeme první bod. Čeká nás ještě spousta práce, ale ukázali jsme si, že to jde. Děkujeme skvělým divákům a pokusíme se sem sérii ještě vrátit,“ slíbil.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jiri Prokeš napsal:

    Krasny den preji, vím resi se tu hlavne play-off ale ja se byl kouknout i na play-down. Konkretne Panthers – Olomouc. Zajimalo mne pocinani ol.celku kdyz pustili do eteru ze vyhraji 4:0 bez problemu. V sobotu nemely vubec sanci byly o tridu horsi jako domaci tym, v nedeli se domacim tolik nedarilo a holky nedokazaly promenit tutovky, kazdy den neni posviceni i pres to od poloviny zapasu bylo na hristi jen jedno muzstvo. Olomouc alespon vsitil nejake goly ale herne je natom z meho pohledu nejhorsi tym souteze. neumi si nahrat druhou prihravku je to vse jen na nahodu -vyjde nevyjde zadna myslenka nic….. Vyjadreni jejich trenera ze jdou se vztycenou hlavou je podivujici, v cem mely byt ol. hracky lepsi??? snad jen v brance, myslím ze to byl jeden z velkych faktoru nedelniho zapasu……V Ol vam to pevne verim nandame,nemuzeme mit porad stejnou smulu jako v nedelnim zapase, ikdyz musim vam vazne pochvalit golmanku…..ale take rikam, ze takoveho trenera jakeho mate tady topime…..mozna se chodi divat na jine zapasy a pak si vybere tym a ten hodnoti…..ze ho hanba nefackuje….no nebo ho ma vybor tak vycviceneho…

  • Pepa napsal:

    my bychom ho radi utopili jen bychom museli i s predsedou jsou to jedini dva kteri vidi neco jineho jako zbytek ……

Napsat komentář

*