Michal Jedlička povede tým Slovenska na domácím šampionátu. Foto: Flickr IFF Michal Jedlička . Foto: Flickr IFF
14. 3. 2017 Ženský florbal - Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Budu muset na inspekci do Singapuru, vtipkuje Jedlička. Florbalově jsme Československo, říká

 



Michala Jedličku čeká v prosinci prakticky druhý domácí ženský šampionát. Poté co před čtyřmi lety vedl na mistrovství v Brně a Ostravě český národní tým, se nyní v Bratislavě představí jako hlavní kouč Slovenska. Po losu základních skupin nejprve vtipkoval, poté ale přišla řeč také na seriozní témata. Rozhovor s populárním koučem opět stojí za přečtení.

Slovenky se v základní skupině utkají s Austrálií, Singapurem a Thajskem, které se na závěrečné klání dostalo poprvé. „Je to zajímavá skupina. Máme tam velkou neznámou v podobě Singapuru, poté Austrálie, kde bude hrát hodně pozemářek, takže se můžeme těšit na tvrdý florbal. Ale když to shrnu, tak by ta skupina pro nás měla být v pohodě,“ nehledá výmluvy.

Papírově nejtěžším soupeřem by měla být Austrálie, která zvítězila v Oceánské kvalifikaci. „Budu chtít určitě vycestovat do Austrálie, protože máme v Bohemians dva kluky z Austrálie, kteří teď jsou zpět v Česku, kvůli půlroce na škole, takže tam zvědy máme,“ připomíná bratry Gärtnerovy, kteří si zahráli také na posledním mužském světovém šampionátu.

Poté si známý šprýmař zavtipkoval. „Ze Singapuru nikoho neznám, takže to budeme muset probrat na svazu a patrně vyrazit přímo do Singapuru, abychom zjistili, jak na tom tamní florbal je, aby nás pak Singapurky nepřekvapily,“ přistupuje k přípravě zodpovědně.

V posledních týdnech vedl muže Bohemians v bojích o play off. Stíhal sledovat také české ženské play off, kde hrají jeho klíčové hráčky? „Určitě sleduji, protože pomáhám Pavlu Krbcovi, takže přehled mám,“ ujišťuje. „Teď máme dvě nepříjemnosti: zranily se nám Viky Bobotová a Timea Patakyová, u které už víme, že má přetržené křížové vazy. Viky má rovněž něco s kolenem, takže to je pro nás problém,“ mračí se.

Přehled má také o Slovensku, kde má asistenta Gregu. „Sleduji také slovenské play off, telefonuji si s asistentem ze Slovenska,“ přibližuje.

A hned nastiňuje, co čeká Slovenky v přípravě. „Budeme mít soustředění v délce asi deseti dnů v Bratislavě, rovněž chceme hrát hodně zápasů a vyrazit na kondiční soustředění, protože kondice bude rozhodovat,“ dobře ví zkušený kouč.

V Evropě patrně nenajdete bližší národy než Čechy a Slováky. Jedlička nyní povede slovenský tým v jeho hlavním městě na turnaji, který bude mezinárodním vrcholem pro generaci hráček okolo Košturiakové, Ferenčíkové nebo Janegové. „Beru to tak, že se jedná o Československo. Nevidím rozdíl v mentalitě, máme stejnou řeč. Slovenky jsou o něco větší srdcařky, takže v tom vidím jenom pozitiva. Jsem přesvědčený o tom, že samy tomu dají maximum,“ zakončil Michal Jedlička pozitivně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Škoda napsal:

    Absence Patakyové je samozřejmě ztrátou… během MS se od slovenského týmu bohužel mnoho kvalitních rozhovorů nedočkáme :/

  • Gabriel napsal:

    Len oprava, Slovensko má v skupine Estónsko miesto Thajska, a s tou Timeou Patakyovou dobré komentáre, som sa zasmial.

  • Tom napsal:

    Ale v Kanadě patřila k nejlepším hrackam 🙂 a rozhovor měl je rozhovor 😀 snad budou holky brzo ok

Napsat komentář

*