Jitka Procházková se stává klíčovou hráčkou Herbadentu. Foto: Facebook Herbadent Florbal
15. 3. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Úročím své dlouhé působení v Herbadentu, hodnotí Procházková. Těší se na Chodov

 



Herbadent vyjma druhého utkání potvrdil roli jednoznačného favorita a porazil ve čtvrtfinálové sérii Židenice poměrem 4:0 na utkání. Sedmi body k tomu přispěla také Jitka Procházková, která pomalu přebírá klíčovou roli v tradičním pražském celku. Sama tvrdí, že právě nyní úročí své předchozí působení v Herbadentu a v semifinále se prý těší na rivalky z Chodova.

Nejtěžší byl pro Pražanky druhý zápas, který musely otáčet ze stavu 1:3 v poslední třetině a nakonec jej vyhrály na nájezdy. Nepodařilo se nám odehrát moc dobré utkání, nedokázaly jsme hned na začátku skórovat a dostat soupeře pod tlak, což způsobilo, že jsme se pak musely pořádně nahecovat, abychom ve třetí třetině dokázaly zápas dotáhnout a později otočit,“ vrátila se Procházková o týden zpět, kdy Židenicím moc nechybělo k další senzaci.

Na druhou stranu, dva zápasy v Brně už Herbadent zvládl stylem, jaký by asi každý předpokládal. Pomohla důrazná promluva trenérů nebo se hráčky vrátily na správnou cestu samy? Bylo to od obojího trochu,“ směje se bývalá útočnice Jeseníku.

Z další odpovědi je zřejmé, že pár ostrých slov za zavřenými dveřmi skutečně padlo. „Samozřejmě, že jsme dostaly poněkud ráznější pokyny tak, abychom ukázaly, co umíme. Myslím si, že se nám povedlo je plnit, a navíc jsme se soustředily, takže jsme se nakonec dokázaly dostat na tu správnou vlnu,“ pochvaluje si.

Ve své třetí extraligové sezoně dostává poprvé výraznější roli. „Určitě je to příjemné,“ usmívá se. Její vzestup nejlépe dokumentují body: v prvním ročníku nasbírala jedenáct zápisů, loni jen osm, ale letos hned 21 bodů, k tomu dalších sedm v prvním kole play off. „Myslím si, že to bylo tím, že když jsem do Herbadentu přišla, tak jsem byla taková – řekněme – neposkvrněná a všechno okolo týmu pro mě bylo nové: tréninky, spoluhráčky, prostě všechno. Postupem času se ale vše nahromadilo a nyní se mi daří vše zúročit,“ hodnotí sebe samu.

Nepomyslela někdy na to, že by Herbadent opustila a prosadila se třeba v jiném pražském extraligovém týmu? Nikdy jsem nad něčím takovým neuvažovala, protože podmínky, které mi Herbadent vytvořil, a oddílový přístup k florbalu bych jinde nezažila, takže jsem nad tím skutečně neuvažovala,“ říká upřímně.

Jasno má o semifinálové sérii, která na její tým čeká. „Těšíme se na Chodov, že si to rozdáme v pražském derby a oplatíme jim loňské semifinálové vyřazení,“ odpovídá bez rozmyslu nad tím, že by volba soupeře mohla dopadnout jinak.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*