Otrokovice slaví! Foto: Facebook Panthers Otrokovice Otrokovice slaví! Foto: Facebook Panthers Otrokovice
18. 3. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice zaskočily Chodov, ostatní favorité mají mečbol

 



Otrokovice sérii s Chodovem rozhodně nevzdávají! Na domácí půdě porazily Pražany 5:2 a snížily stav série na 1:2. Ostatní favorité nezaváhali a vedou 3:0. Vítkovice i Mladá Boleslav však měly namále. Oba dva týmy ještě ve třetí části o gól prohrávaly.

Otrokovice vstoupily do duelu s Chodovem nebojácně a už ve čtvrté minutě se ujaly vedení. A ačkoliv hosté dokázali srovnat, těsně před přestávkou poslal pantery zpět do vedení Zapletal. Chodov měl problémy s překonáváním otrokovické obrany. Naopak domácí byli velice efektivní. Ve druhé části se podruhé trefil Zapletal, Pražané zareagovali snížením z hole Marka Vávry.

Otrokovičtí si však závěr zápasu pohlídali, přidali další dvě branky a navíc je podržel brankář Michajlovič. Třetí duel série tak ovládli 5:2 a v sérii se dostávají zpátky do hry.

Ostravské FBC nejprve v prvním utkání trápilo Mladou Boleslav, v tom druhém však vítěz základní části demonstroval svou sílu. Dnes se Ostrava opět dokázala vybičovat k solidnímu výkonu. Na začátku vedla 1:0 a i poté, co favorit otočil skóre ve svůj prospěch, zůstávali Ostravané s hosty v kontaktu.

Ve třetí části se jim dokonce podařilo dostat se do vedení. V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se prosadil Hrabal a trestné střílení pak proměnil Klimscha. Mladá Boleslav následně předvedla skvělý obrat. Na 4:4 vyrovnal Curney a v nadcházející přesilovce se 13 sekund před koncem prosadil Petr Novotný. Středočeši si tak vybojovali mečbol.

Ten mají také hráči střešovického Tatranu. Derby s Bohemians ovládli 9:4 a míří za postupem. Třemi body se na výhře podíleli Ondřej Němeček a Petr Brautferger. Střešovické nasměrovala k výhře už úvodní část, kterou vyhráli 3:0.

Slušnou otočku předvedly také Vítkovice. Ve třetím dějství prohrávaly v Brně 2:3. V čase 56:44 se podařilo srovnat Bräuerovi a jen o 25 vteřin později vstřelil vítězný gól hostů Matejčík. V závěru ještě stvrdil vítkovickou výhru Braüer, který tak zkompletoval hattrick.

O víkendu odstartovaly také obě dvě série 1. kola play down. Liberec doma v přestřelce zdolal Pardubice těsně 8:7. Ve druhém duelu Sparta selhala na domácí půdě a prohrála překvapivě s Kladnem 4:7. Druhé zápasy obou sérií se hrají hned zítra.

3. zápasy čtvrtfinále play off:

BOHEMIANS – TATRAN 4:9 (stav série: 0:3)
OSTRAVA – MLADÁ BOLESLAV 4:5 (stav série: 0:3)
OTROKOVICE – CHODOV 5:2 (stav série: 1:2)
BULLDOGS BRNO – VÍTKOVICE 3:5 (stav série: 0:3)

1. zápasy 1. kola play down:

LIBEREC – PARDUBICE 8:7 (stav série: 1:0)
SPARTA – KLADNO 4:7 (stav série: 0:1)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*