Bohemians znovu odvrátili vyřazení. Foto: Jan Volák
21. 3. 2017 Superliga (19) KOMENTÁŘŮ

Bohemians prodlužují sérii! Chodov dalším semifinalistou

 



Chodovští florbalisté jsou třetím týmem, který postoupil do semifinále. Po dnešní výhře 4:2 nad Otrokovicemi se zařadili po bok Mladé Boleslavi a Vítkovic. Na vítěze v sérii mezi Tatranem a Bohemians si budeme muset počkat minimálně do čtvrtka. Klokani dnes odvrátili konec série a zvítězili 7:3.

Střešovičtí dnes měli další mečbol k ukončení série, tentokrát na domácí půdě ve Střešovicích. Nejtěžší poslední krok ale znovu nezvládli. Napravit dnešní zaváhání tak mohou ve čtvrtek.

Byli to opět florbalisté pod vedením Michala Jedličky, kdo do utkání vstoupil aktivněji. Důraznější hrou si vybojovali dvoubrankové vedení už ve 3. minutě první třetiny zásluhou Davida Šimka.

Stejně jako v minulém utkání i tentokrát Tatran celý zápas ztrátu dotahoval. Dvakrát se dostal na rozdíl jediné branky. Bohemians ale o vedení již nepřišli a udrželi si jej.

V závěru zápasu využili otevřené obrany domácích a přidali další góly. Na konečných 3:7 upravoval Jakub Šárka v poslední minutě. Šesté utkání je na programu ve čtvrtek v televizním přenosu.

Utkání mezi Chodovem a Otrokovicemi nabídlo rovněž vyrovnaný průběh. Hosté byli většinu utkání domácím minimálně vyrovnaným týmem. Třetí třetinu Otrokovice nezvládly a s letošní sezónou se tak loučí.

Dlouhé vedení 1:0 zařídil Marek Zapletal v 15. minutě po tvrdé střele ze vzduchu. V druhé části žádná branka nepadla a rozhodnout se muselo až v posledním dějství.

Do něj vstoupili lépe hosté, když v čase 43:01 zvyšoval Martin Krchňáček na 2:0 po rychlém protiútoku. To bylo paradoxně impulsem pro domácí. Chodovští začali napadat na polovině soupeře a do konce utkání již byli aktivnější.

Rychlé snížení přinesl po sporné brance ve 45. minutě na hranici malého brankoviště Miloš Tyl. Po necelých třech minutách vyrovnal Michal Kotlas po rychle rozehrané standardní situaci.

Otrokovice závěr utkání nezvládly. V čase 51:56 si připsal vítěznou trefu Martin Pražan ranou pod břevno. Výhru 4:2 pak zpečetil do prázdné brány Miloš Tyl.

VÝSLEDKY 5. ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE PLAY OFF:

TATRAN : BOHEMIANS 3:7 (stav série: 3:2)

CHODOV : OTROKOVICE 4:2 (konečný stav série 4:1)

  • Miloš Tyl
  • DSC_0062
  • DSC_0124

Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • František napsal:

    V závěru zápasu využili otevřené obrany hostů a přidali další góly…….Nebyla „hostem“ Bohemka? Ondřeji, popleto!

  • tatran napsal:

    Včera se dosti nedařilo v obou zápasech rozhodčím. Ovlivnění zápasu Chodova s Otrokovicemi neregulérní brankou (hra vysokou hokejkou) a to, co předváděli na Tatranu byla hrůza.Proč tyto dvě dvojice rozhodčích byly nominovány na taková utkání?? Nezvládají těžká utkání během sezóny, nezvládli ani finále Poháru.Jsem zvědavý, jestli bude nějaká reakce ze strany svazu

  • tatran napsal:

    I mezi rozhodčími licence A zcela jistě funguje žebříček, stejně jako pořadí družstev od nejlepšího k nejhoršímu

    • Karel napsal:

      V polovině ankety jsou na čtvrtém a pátém místě, když nepočítám W. Druhý a třetí pár, přes týden nepojede z Ostravy, tak ti zůstane jenom Černý s Janouškem. A ti asi neodpískají všechno…………

  • tatran napsal:

    Anketa je legrační

  • fanda napsal:

    zase to staré, stokrát omleté – nekompetentní rozhodčí určí naprosto nepochopitelným výrokem další vývoj zápasu, podle mého soudu zcela v plném vědomí toho, že se stala křivda a někomu dalšímu je pomoženo… neustále dokola tito lidé ovlivňují negativním způsobem atmosféru tohoto sportu a já jenom doufám, že boží mlýny melou a jednou dojde na spravedlivý trest nejen pro rozhodčí, ale taky tyla a jemu podobné vykuky…

    • Petr napsal:

      A v čem byl prosím Tyl včera vykuk? To, že si v zápase nebyl ničeho vědom? Však řekl, že se na záznam podívá.

      Boží mlýny melou pro jinou kategorii lidí.

      • fanda napsal:

        tyl si musel být vědom minimálně jednoho ze tří přestupků proti pravidlům, takže pro mě je to vykuk…vysokou hůl nemusel vnímat, že stojí v brankovišti si nemusel být vědom, ale že hrál rukou, tomu prostě nevěřím, že to nevěděl…omluva by stejně nic neřešila, jak by se vyvíjel zápas dále v případě neuznání branky, jak by se vyvíjela dále série – to už můžeme jenom spekulovat…čím více bude takových sporných situací, tím hůře pro florbal

  • Já král I. napsal:

    By mě zajmalo jestli Tyl bude stejnej frajer ,jako byl hráč Litvínova v hokeji. Který řek, že se podíval na záznam a musí se rozhodčím omluvit. Takže jestli bude Tyl frajer a řekne, ano ten gol neměl platit. Stejnak i když se omluví? Co to zmůže ? Výsledek to nezmění. Každopádně tohle bylo hrubý ovlivněný zápasu ze strany rozhodčích. Ale předpokládám, že vše proběhne bez potrestání rozhodčích. Ale hlavně je to návod pro rozhodčí nižší licence. Řeknou, po uznaném golu. My to viděli v televizi, tam se takový goly uznávaj.

    • Petr napsal:

      Co řešíte Tyla. Za co by se měl omlouvat? Snažil se dát gól a dal ho. To, že gól neměl být uznán, byla záležitost rozhodčích. Ten gól se ze statistik stejně vymazávat nebude, i kdyby Tyl nakrásně uznal, že platit neměl.

      Dokud nebude video, tak k takovýmto situacím bude docházet.

  • Včelka napsal:

    Fuchs to o gólu na 2:1 v televizní debatě na konci zápasu řekl naprosto stručně, přesně a jasně !!

    • Michal napsal:

      To každopádně řekl a je to pravda. Ale nic to nemění na tom, že Tyla za to kamenovat by se asi nemělo. Je to jeho práce dávat góly a každý jiný by byl důrazný taky, pokud to bere vážně.
      Úplně stejně rozhodčí ignorovali neustále zahazování míčku hráči Otrokovic (po přerušení hry), protože se snažili vše prodlužovat a natahovat kvůli fyzické kondici a báli se rychlé rozehrávky Chodova. A pokud na to rozhodčí nemají páky, pak je to stejně nesportovní chování a tohle poměřujte s Milošem Tylem a jeho snahou dát gól.

  • Koukal napsal:

    Jen brek brek brek. Ano vysoká se pisknout mohla a po zhlédnutí záznamu měla. To je po zhlédnutí tady každý těžkej frajer…..tak jako „EXPERT“ Fuchs ….co ten plodí za bláboly. . To je jedna perla za druhou. Uvědomte si že rozhodčí je jen člověk a pokud nebude video tak se toto stavat bude. Florbal je v tomto ohledu silene rychlý sport a lidske oko na toto nekdy prostě nemá…. ( nemyslím tim situaci s vysokou )

  • tatran napsal:

    ..a to je přesně ta situace, kterou diskutujeme.nikdo nemluví o přehlédnutém autu nebo rychle odražený míček z místa 1 cm za brankovou čárou. Ale o přestupku, který lidské oko postřehne.Jestli rozhodčí koukal jinam a nepostřehl to = nemá na to nebo nemá tolik zkušeností, aby věděl kam se dívat = špatný rozhodčí

    • Koukal napsal:

      Muze to být koncentrace…cokoliv…stávat se to může a bude. Mě jen doslova sere jak se tady celkove rozhodci dehonestuji.A nejvíc tomu dávají radoby „EXPERTI“ u mikrofonu při komentování.

  • Včelka napsal:

    Ještě odkaz na avizovaný komentář a můžeme zápasy tohoto čtvrtfinále konečně uzavřít.☺

    https://youtu.be/KzkG5S6R_ag

Napsat komentář

*