Kladno již nesmí zaváhat, pokud se chce vyhnout baráži. Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal
26. 3. 2017 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Liberec s Pardubicemi vyrovnaně, Sparta získala mečbol

 



Zatímco play off mělo tento víkend pauzu, série v play down pokračovaly naplno. V sobotních duelech si druhou výhru připsala Sparta a Pardubice. Čtvrté zápasy byly velmi vyrovnané, výhru o jediný gól slavili Liberec a Sparta. Ta se tak již může v nejvyšší mužské soutěži po další výhře zachránit. Mezi Libercem a Pardubicemi je stav série 2:2.

První utkání na domácí půdě v play down Kladnu hrubě nevyšlo. Průběh zápasu poznamenalo zranění kolene Ondřeje Riebauera v sedmé minutě, pro kterého skončila sezóna. Od této chvíle se dostala Sparta do vedení, které už nepustila. Nápor hráčů Sparty vygradoval ve třetí třetině, kterou vyhráli o pět branek a celkově zvítězili 10:2.

V nedělním střetnutí byl průběh mnohem vyrovnanější. Domácí si v první části vybojovali slibné vedení a do šaten šli za stavu 3:1. V následující třetině pak bylo k vidění téměř stejně vyloučení jako branek, na trestnou lavici šli hráči šestkrát. Během přesilových her byla úspěšnější Sparta a otočila stav na 7:6. Kladnu se sice v poslední dvacetiminutovce podařilo vyrovnat, do prodloužení ale zápas nedospěl. Šestnáct vteřin před koncem dostal pražský tým možnost trestného střílení, při němž se Jan Marvánek, který v zápase zaznamenal pět bodů (2+3), nemýlil. Sparta tak na půdě hostů dvakrát vyhrála a stačí jí jednou zvítězit.

Tomáš Marek (v černém) si o víkendu připsal pět bodů (1+4). Foto: SokolPardubice, Český florbal

Tomáš Marek (v černém) si o víkendu připsal pět bodů (1+4). Foto: Sokol Pardubice, Český florbal

Ze třetího utkání si odnesli výhru hráči Pardubic. Těm vyšel dobře vstup do zápasu a zaskočili Liberec. Druhá část již tak povedená nebyla a hosté se dostali do více šancí. Tu poslední ve druhé třetině se jim podařilo zužitkovat a snížili na 2:3. Liberečtí se s pokračující aktivitou dočkali ve 46. minutě vyrovnání, to ale bylo z jejich strany vše. Pardubice se od obdrženého gólu vzpamatovaly a třemi góly v rozmezí osmi minut utkání rozhodly.

Nedělní duel opět začali lépe domácí. I tentokrát si vybojovali dvoubrankové vedení. To stejně jako v sobotu ztratili a zápas tak šel do prodloužení. Během něj se o vítězi nerozhodlo. Na řadu musely přijít samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd si připsal Petr Salát. Liberec získal důležitou výhru a srovnal sérii na 2:2.

Výsledky 3. zápasů 1. kola play down:

KANONÝŘI KLADNO : SPARTA PRAHA 2:10 (stav série 1:2)

SOKOL PARDUBICE : FBC LIBEREC 6:4 (stav série 2:1)

Výsledky 4. zápasů 1. kola play down:

KANONÝŘI KLADNO : SPARTA PRAHA 7:8 (stav série 1:3)

SOKOL PARDUBICE : FBC LIBEREC 4:5 po sn. (stav série 2:2)


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Fanousek napsal:

    Sparta muze dekovat jen rozhodcim ze je dotlacili k vitezstvi tomu co predvedli se rika fraska a zapas by se mel prinejmensim opakovat…

  • Antisparťan napsal:

    Nejsem si 100% jist, ale pokud si dobře pamatuji, tak pánové Jakub Furmánek a Vlastimil Šolc v minulosti hrávali společně s V. Culíku mladším a pod vedením Culky staršího za Spartu. Jak nechutné a jak ubohé.

Napsat komentář

*