Petri Kettunen, kouč posledních mistrů světa, povede českou reprezentaci! Foto: Flickr Salibandyliiga Petri Kettunen, kouč posledních mistrů světa, povede českou reprezentaci! Foto: Flickr Salibandyliiga
29. 3. 2017 Reprezentace - Muži (10) KOMENTÁŘŮ

Nový trenér představen: Česko povede Petri Kettunen, kouč posledních šampionů

 



Česká florbalová reprezentace má nového trenéra! Od 29. března je oficiálně hlavním koučem Fin Petri Kettunen, který naposledy působil u národního týmu Finska a v prosinci 2016 dovedl tým Suomi k zisku zlatých medailí. Kettunen podepsal smlouvu do prosince 2018 a měl by vést Česko na světovém šampionátu, který bude hostit Praha.

Šestačtyřicetiletý Petri Kettunen působil u finského národního týmu od roku 2010, kdy byl asistentem trenéra Petteriho Nykkyho. Pak jej převzal jako hlavní kouč a strávil na střídačce Suomi dlouhých 6 let. Úspěšný byl i jako hráč. Na vůbec prvním mistrovství světa v roce 1996 byl jednou z ústředních postav Finska a nastřílel 8 gólů. Hráčskou i trenérskou kariéru na klubové bázi spojil s týmem Josba Joensuu.

U českého národního týmu by měl být hlavním trenérem, asistenty pak budou finskému odborníkovi dělat Radek Sikora a Milan Fridrich. Před českým národním týmem je 18 měsíců přípravy před hlavním vrcholem – další mistrovství světa se uskuteční právě v České republice v prosinci 2018. Nejbližší akcí, kam už by měl nový trenér pozvat své svěřence, bude turnaj Euro Floorball Tour ve finském Turku. Češi se tam postupně utkají mezi 27. a 29. dubnem s Finskem, Švédskem a Švýcarskem.

Petri Kettunen. Foto: Per Wiklund

Petri Kettunen. Foto: Per Wiklund


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Jarda napsal:

    Celkem by me zajímala finanční stránka veci .. tohle uz musi byt full time a Finaka 25 čistého rozhodne neohromi

  • Honza napsal:

    Kdyz to bude v eckach.. 8o)

  • ronyk napsal:

    Co jiného vás nebude zajímat, než-li finanční odměna. To tady bylo řečí, že by to chtělo trenéra ze zahraničí. A ejhle zase ta závist.

  • Petra napsal:

    Aspoň se konečně Češi naučí anglicky 😀

  • asitak napsal:

    na fotce to vypadá, že se objímá s Mlčouškem, brr 😀

  • Mlčoušek napsal:

    nabízím elitním trenérům objetí zdarma …

  • Jirka Bareš napsal:

    Finanční stránka věci by mě taky zajímala, což automaticky neznamená, že jsem proti, aby jeho angažmá stálo hodně peněz – kvalita samozřejmě něco stojí, to je v pořádku. Takže nakonec tedy platí, že to dlouho trvalo, ale velká ryba ulovena, tak jsem zvědav na výsledky:-)

  • krusta napsal:

    Jsem nadšený a jen mě zaráží volba asiszentů:

    Fridrich hraje za Znojmo a trénuje Tatran, plus má práci a rodinu = tudíž nechápu, kde vezme čas na sledování, konzultace, vlastní účast na nesvých utkáních apod.

    Sikora – mimo dění ve Švýcarsku, opět zamětnanec klubu a hlavně trenersky zacatecnik.

    Pro me asistentsky nepochopitelne, proc tam nedali Mrazu nebo třeba Jochmana popř. Culku st.?

    • Jarda napsal:

      Sikora bude mít na starost krajánky ve Šwajcu, kde jsou video přenosy na úrovni pravěku, Fridrich takhle doklepe sezonu a pak sekne se Znojmem.

Napsat komentář

*