Matěj Jendrišák slaví gól v dresu Linköpingu. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák slaví gól v dresu Linköpingu. Foto: Per Wiklund
30. 3. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Nezastavitelní Jendrišák s Tomašíkem. Linköping si dalším obratem vymohl sedmý zápas

 



Stejná situace, stejný výsledek. Florbalisté domácího Linköpingu proti Mullsjö v šestém zápase čtvrtfinálové série věděli, že pakliže nechtějí sledovat zbytek play off švédské SSL doma z pohovky u televize, musí za jakoukoliv cenu získat skalp hostů. Až do 55. minuty to na jeho zisk nevypadalo, v dresu Linköpingu by ale nesměl válet Matěj Jendrišák. Český centr nejprve sám vyrovnal a záhy nahrál na vítěznou branku Tobiasi Gustafssonovi. V průběhu klání se trefil i Milan Tomašík, oba Češi se tak se svým týmem v sedmém duelu poperou o postup mezi nejlepší čtyři celky soutěže.

Napříč elitními evropskými ligami byste vyrovnanější sérii ve vyřazovacích bojích hledali momentálně jen stěží. V minulých článcích o tom několikrát padla zmínka, ale proč to ještě jednou nezopakovat. Úvodních pět čtvrtfinálových střetnutí mezi Mullsjö a Linköpingem skončilo ve čtyřech případech rozdílem pouhé branky, jedenkrát zvítězil Linköping rozdílem dvou gólů.

Mullsjö před šestým utkáním vedlo v sérii 3:2 na zápasy. Po infarktové prohře v domácí hale už chtělo druhý matchball na půdě Linköpingu proměnit v postup do semifinále.

A byli to právě hosté, kdo utnul prvotní oťukávání. Konkrétně už ve třetí minutě otestoval pevnost domácího břevna nebezpečnou střelou tahem Petter Van Keppel z Mullsjö. Míček ale spadl zpět do hřiště k Davidu Gillekovi. Hostující kapitán vrátil balónek na Van Keppela, který v druhém pokusu tentokrát z blízkosti skóroval.

Euforie Mullsjö neměla dlouhého trvání. Po pohledné souhře druhé pětky Linköpingu sice český centr Milan Tomašík střelou na bližší tyč Benjamina Löfdahla nenachytal, ležícího brankáře hostí nicméně z pohotové dorážky chytře přehodil.

Každý tým přidal do konce úvodní periody po jedné brance.

V polovině duelu jeden z nejtechničtějších hráčů domácích Christian Mattsson nabídl vyloučením Mullsjö přesilovku. V ní švédský reprezentant Kasper Hedlund oplatil Matěji Jendrišákovi moment z minulého duelu, kdy českého centra nedokázal při vítězné brance uhlídat. Český útočník dal Švédovi v přesilovce na okamžik prostor, čehož Hedlund využil k ráně na 2:3.

Jendrišák ale v Linköpingu plní hlavně útočné povinnosti. To ukázal pět minut před koncem klání. Přihrávku od Gustafssona si před dotírajícím Isaacem Rosénem příkladně pokryl tělem a přesnou tvrdou ránou nad brankářovo rameno publiku ukázal, proč je považován v současnosti za nejlepšího českého florbalistu.

Mullsjö tak ve druhém utkání přišlo o postupové vedení až na úplném konci střetnutí. Z Jendrišákovy strany to ale ještě nebylo vše. V 58. minutě posunul míček na Gustafssona, který si ještě dvakrát zadribloval do lepší pozice, než z půlky hřiště propálil Löfdahla mezi nohy.

Linköping druhým obratem na konečných 4:3 heroicky udržel šance na třetí superfinále za sebou. V rozhodujícím sedmém zápase se mužstva střetnou v pátek 31. března v Nyhemshallen v Mullsjö. O náboj duelu nebude nouze v žádném případě.

Čeští diváci musí doufat ve výhru Linköpingu, jinak zůstane v play off švédské SSL posledním zástupcem tuzemského florbalu Martin Tokoš s Falunem.

Výsledek play off švédské ligy:

Série Linköping – Mullsjö

6. zápas

Linköping – Mullsjö 4:3 (2:2, 0:1, 2:0
Branky:
11. TOMAŠÍK, 14. Björk, 56. JENDRIŠÁK, 58. Gustafsson (JENDRIŠÁK) – 4. Van Keppel, 17. Svensson, 33. Hedlund. Diváci: 2 183. Stav série: 3:3.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*