Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov
6. 4. 2017 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Chodov s posilováním nekončí, po roce se vrací Tom Ondrušek!

 



Tohle vypadá na Praze 11 hodně zajímavě! Florbalisté Chodova pokračují v posilování a po Michalu Podhráském s Ondřejem Mikešem přivítají zpět mezi sebou třetího krajánka. Po roce ve švédském Warbergu se do řad pražského týmu vrací reprezentační útočník Tom Ondrušek.

Michal Podhráský, Ondřej Mikeš a nyní Tom Ondrušek. Fanoušci Chodova si už před koncem současného ročníku přišli na své, co se posil týče. Autor vítězné branky ze Superfinále 2016 je třetí velkou posilou během několika málo týdnů. „Jsem nadšený, že se můžu vrátit zpět na Chodov, kde se vytvořil tým a parta, která táhne za jeden provaz. Navíc posily, které se na nadcházející sezónu podařilo podepsat, jsou zárukou kvalitní přípravy na zápasy a na domácí MS. Zároveň budu pracovat i pro klub, využiji svoje vzdělání a myšlenky,“ řekl Ondrušek na webu Chodova.

Není divu, že si Ondruškův návrat pochvaluje také hlavní trenér David Podhráský. „Je to pro nás další skvělá zpráva. Vrací se nám špičkový hráč, který má za sebou zkušenost z nejlepší ligy světa. Tom je navíc znám svým profesionálním přístupem, to nejlepší požaduje od sebe i od ostatních a byl jedním z tvůrců atmosféry, která přinesla titul a ze které těžíme i letos,“ uvedl trenér, který může už ve čtvrtek večer oslavit návrat do Superfinále.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Včelka napsal:

    Tom už prostě přišel ve Skandinávii na to, ….že všude dobře, na Chodově nejlíp….☺

  • Plejer napsal:

    Tom in, Paddy out! 😀 Tutovka.

  • Petr napsal:

    Upřímně je mi líto chodovských juniorů.

  • Junies napsal:

    Myslím, že chodovští junioři bude vyzbrojovat celky z nižších soutěží ještě ve větším měřítku, než tomu bylo doposud. Šanci plácnout si v tak silné konkurenci bude mít možná 1, maximálně 2.

  • SWIIS UNIHOCKEY napsal:

    Grasshoppers Zurich has officially announced that czech floorball superstar Patrik „Paddy“ Doza singed a multi-year deal to play in NLA. Rumors say there is also a chance to sign a former czech national team coach Radim Cepek as a manager. Both news to be confirmed soon.

  • fanynka napsal:

    Proč by se Ondrušek nevrátil, když mu ve Švédsku nebyli schopni najít práci a obživu. Ale musím souhlasit s příspěvkem Petra. Letošní chodovští junioři budou mít smůlu a do „Áčka“ se nepodívají. Skončí stejně jako ti z loňské sezóny na střídavý start v Mukařově nebo ve Startu, odkud si je možná někdy vypůjčí „velký“ šéftrenér Chodova na sezení na lavičce. A když už bude Chodov vyhrávat velký poměrem, se dostanou do hry.

    • Petr napsal:

      Nebudou sedět ani na lavičce, protože tam budou sedět ti, kteří si letos ještě zahráli.

    • Petr napsal:

      Ti kluci sezením na lavičce či přímo nenominací na soupiskách ztratili šance na nominaci do juniorské reprezentace. Chodov nemá jediného juniora, který by pravidelně nastupoval v utkáních A-týmu, oproti klukům z Tatranu, Bohemky, MB, Pardubic, Vítkovic, Ostravy a Sparty, ze kterých je repre poskládána.

      Navíc od nové sezóny může nastupovat v lize silná a kvalitní hráčská generace ročníku 2000, kde má Chodov několik velmi dobrých hráčů. Alespoň si další dva roky zahrají juniorskou soutěž, ale co potom?

      • fanynka napsal:

        Opět souhlas. Tato situace se týká i juniorských brankářů, kteří bohužel měli velmi málo šanci ukázat, že opravdu něco umí, protože většinu zápasů chytala chodovská „hvězda“ Mück. Zbývající brankáři „leštili“ lavičku. Když se dostali do branky, tak jedině v době, kdy Mück chytal za „Áčko“. Proto Chodovu brankáři odcházejí a ne jen junioři.

        • Petr napsal:

          Ač mám Dana rád a jeho výkony a píli uznávám a cením si jeho osobního přístupu, bez absolutní podpory rodičů by to nebylo. Každý, kdo měl tu čest, ví, že rodiče Mückovi vždy tvořili neproniknutelnou bariéru pro jakoukoliv, byť i potenciální konkurenci. Dan šel na Chodov se slibem, že bude chytat ligu, což bylo do puntíku splněno. Dopady do komunity brankářů v týmu nebyly zohledněny a možná si klub tehdy ani neuvědomil, k čemu se angažováním rodinného klanu zavazuje. Klub získal perspektivního brankáře, který je ochoten a schopen odchytat v jednom dni juniory i dospělé, vše však na úkor jeho méně šťastných kolegů. Nominace však určují trenéři a na nich by měla stát komplexní zodpovědnost.

    • Petr napsal:

      Ono by se to ještě celkem dalo řešit v případě, kdyby do nejvyšší ligy postoupil některý z pražských celků, jenže to se v případě Startu, Black Angels ani SKV nestalo.

  • Robin napsal:

    Ti nejlepší junioři, kteří mají florbal vysoko na žebříčku priorit, se vždy prosadí. Problém naší soutěže je, že nedokáže u hraní udržet zkušené hráče. V TOP ligách v zahraničí se počítají hráči juniorského věku v kádrech dospělých týmů na jednotky, u nás na desítky a ukazuje se, že to moc pozitivních efektů nepřináší.

    • Petr napsal:

      Informace jednoho účastníka švýcarské stáže hovořila o tom, že tam se juniorská liga hraje až do 21 let, pro hráče tedy minimálně 4 roky. Nevím, jak je to ve Skandinávii. Pokud stejně, pak je tu odpověď.

      • Robin napsal:

        Ano, to je pravda. Ve Švýcarsku i Finsku jsou soutěže do 21 let. A víte proč? Protože vědí, že hráči v 18 letech ještě nejsou připraveni získat místa v nejvyšší soutěži. Ti nejlepší samozřejmě za muže hrají, ale je jich hrstka..

        • Petr napsal:

          Mně by se ten systém také líbil, protože by se tím otupilo to blbé období přechodu mezi dospělé, když přitom hráči ještě chodí na střední školu, která má pochopitelně ze strategického pohledu přednost.

  • Včelka napsal:

    Nevidel bych situaci junioru tak cerne! Lavičky leští nebo hru ve tretich petkach hraji i hraci, kteri byli léta zvyklí válet florbal v elitních prvnich dvou lajnách.
    Žadný trenér přece stabilně nepostaví na (extra) důležitý zápas hráče, který na to ještě nemá nebo už nemá !
    I současní TOP hráči, byli pred casem juniory, si museli svou dnesni pozici tvrde vybojovat.

    • Petr napsal:

      Obecně to pochopitelně platí. Hodnotíme tu však konkrétní situaci na Chodově, protože v jiných týmech junioři či nedávno bývalí junioři hrají, a to i dost důležité zápasy.
      Jsem na to zvědav, protože letos tam je dost šikovných hráčů a uvidíme, kdo z nich dostane příležitost.

  • Svata napsal:

    Přátelé, z hlediska budoucnosti a vývoje mladých hráčů je veliký rozdíl, pokud pravidelně nastupují do utkání za celky ve spodní polovině tabulky, nebo jak říkáte o zápase leští lavičku za Chodov. Ve slabším týmu při zápase dostávají čočku, neví kde jim hlava stojí a ze zápasu odcházejí s podlomeným sebevědomím. Jediné co se naučí, tak osekávat šikovnější hráče a florbalové brutalitě a agresi(viz Sparta). Na tréningu (pokud se tým vůbec sejde) hrají proti průměrným až podprůměrným hráčům. V týmu jako Chodov na tréningu minimálně tři hodiny týdně hrají proti top hráčům typu Patrik Dóža, Tomáš Sýkora, Michal Kotlas a spol. a při zápase odkoukávají, sledují, porovnávají, konfrontují styly. Naučí se pokoře, řádu a v neposlední řadě i vítězit. Pokud jsou opravdu dobří, tak se časem výrazně zlepší a nakonec i prosadí. Pokud jsou výjimeční tak hrají pravidelně věk nevěk, jako např. Dan Muck. Ten nechává „leštit lavičku“ Honzu Baráka a to je „pan gólman“ s reprezentační zkušeností, po kterém by polovina extraligových týmů skočila hned. Záleží jenom na úhlu pohledu co upřednostnit. Z hlediska krátkodobého je určitě zajímavé a atraktivní když mladíci hrají, z hlediska dlouhodobého je lepší dozrát, něčemu se přiučit a trpělivě čekat na příležitost. Jsem přesvědčen, že ono „leštění lavičky“ je problém spíše ambiciózních rodičů, kamarádů a fanynek, než samotných mladých hráčů. Pokud jsou to opravdu týmový hráči, florbalové osobnosti a mají ten sport skutečně rádi, tak je v konečné fázi i těší, že jsou součástí TOP týmu.

    • Petr napsal:

      Ale to přece platí i pro ostatní týmy, kde junioři a dnes již někteří výjimeční dorostenci trénují s A-týmem. Stejně tak se účastní rozborů a taktiky. To vše je posouvá. V tomto se TOP týmy neliší. Co však Chodov odlišuje od ostatních, je menší míra zapojení juniorů do zápasů, a to proto, že na ně v silné soupisce prostě nezbyde místo. Samozřejmě, že mnohé mladíky určitě těší, že jsou součástí týmu, který je silný, dále posiluje, je aktuálním mistrem a patří mezi ligovou špičku. Na druhou stranu přijde období, kdy si vysedávání na lavičce už nebudou užívat a budou chtít hrát a hrát častěji.

      • Robin napsal:

        Podívejme se na realitu. Nejstarší juniorský ročník (98) je na Chodově poměrně slabý kromě Bělocha a Mucka na muže opravdu nikdo nemá. Naopak Chodov nasadil, byť na pár minut, hned 5 hráčů ročníku 99, což je nejvíc v lize a ukazuje to, že o nich vědí. Maxa navíc i celkem hrál.. Ale je jasný, že v týmech jako Chodov, Boleslav se prosadí jen ti nejlepší. V Bohemce je to samej junior, jsou sotva osmí a českému florbalu to žádné velké plody nepřináší.. ta pravda bude někde uprostřed asi

        • Petr napsal:

          U Bohemky je důvod jejich nevyrovnaných výkonů v něčem jiném. Tatran mladí aktuálně táhnou. S pravdou uprostřed souhlasím.

  • Včelka napsal:

    Sváťo…máš svatou pravdu !!!
    Přesné a adresné.

    Mezi hráči florbalu i mimo něj je třeba oddělovat hráče schopné a všehoschopné !

  • Milan napsal:

    Souhlasím s výše napsaným..juniorku do 21let!!!!
    Ondruškovi přeji vše dobré a pevné zdraví k tomu,zase budou silnější.

Napsat komentář

*