Dvě branky Gabriely Tožičkové nasměrovaly sérii k sedmému utkání. Foto: Otakar Prášek.
7. 4. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tožičková vystřílela Chodovu sedmý zápas, bitva o Prahu 11 zatím nemá vítěze

 



Semifinálová bitva o Prahu 11 do puntíku splnila očekávání a došla až do sedmého zápasu. Chodov totiž v pátek odvrátil také druhý mečbol Herbadentu a po výhře 3:1 srovnal stav této série na 3:3. Dvěma brankami se o to v defenzivním utkání zasloužila Gabriela Tožičková, která úvodní utkání série vynechala pro zranění.

První třetina příliš mnoho vzruchu nepřinesla. Opět se hrálo více takticky, kdy bylo zřejmé, že ani jeden tým nechce udělat chybu a pustit soupeře do vedení. Chodov byl o něco aktivnější, ale Urbánková ve čtrnácté minutě neproměnila velkou šanci a skórovat se nepovedlo ani Herbadentu, především pak aktivní Lucii Pilíkové, která měla minimálně tři zajímavé střelecké pokusy.

Chodov byl aktivnější také ve druhé části, ale vyloučení své bývalé hráčky Dominiky Steinbachové v polovině utkání ještě nevyužil, naopak přesilovou hru Herbadent výborně ubránil. Úvodní branka celého zápasu tak padla až v čase 37:02, kdy se prosadila důrazem na malém brankovišti poprvé Gabriela Tožičková.

Třetí třetina byla divácky jednoznačně nejatraktivnější. Herbadent sice ztratil Luciu Košturiakovou, jenže výborně chytající Christianová zneškodnila několik šancí a dovolila svému týmu zásluhou Lucie Pilíkové vyrovnat.

Chodov ale zareagoval bleskově, za dvě minuty se podruhé prosadila Tožičková a jistotu sedmého zápasu přinesl na Jižní Město zásah Pláškové.

Série je tak vyrovnaná 3:3 a o soupeři Vítkovic v Superfinále se rozhodne až v sedmém utkání, které je na programu v neděli od 17.00


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*