Lenka Kubíčková. Foto: Flickr IFF Lenka Kubíčková. Foto: Flickr IFF
12. 4. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace žen dá v dubnu šanci hráčkám Ostravy. Vrátí se Kubíčková?

 



Ženský národní tým čeká perný konec dubna. Nejprve sehraje v Bratislavě přátelská utkání se Slovenskem, o týden později se pak představí na domácím podniku série Euro Floorball Tour v Olomouci. Realizační tým hlavního trenéra Miroslava Janovského zveřejnil nominaci na obě akce, ve kterých nechybí florbalistky Ostravy nebo Lenka Kubíčková, která by se mohla vrátit do reprezentace po delší pauze.

Národní tým nejprve čekají dva přátelské zápasy se Slovenskem v Bratislavě. „Slovensko patří do skupiny týmů na pátém až osmém místě na světě. Věříme, že to pro nás bude vítaná příprava před Euro Floorball Tour,“ říká hlavní trenér české reprezentace Miroslav Janovský, kterého tak čeká souboj s Michalem Jedličkou.

Nominace na přátelská utkání je specifická tím, že v ní chybí hráčky, které ve svých klubech budou hrát Superfinále, potažmo na něj v případě Denisy Ratajové s Eliškou Krupnovou ještě mají šanci. „Je možné, že některé superfinalistky nominujeme posléze. Máme domluvu, že to s nimi vyřešíme až poté, co odehrají Superfinále,“ uvedl Janovský.

Jedinou výjimku tvoří útočnice Romana Kiecková. „Jedná se o domluvu mezi realizačním týmem a Romanou, která se z osobních důvodů nemůže zúčastnit turnaje Euro Floorball Tour v Olomouci,“ vysvětluje Miroslav Janovský.

V nominaci se objevují například Veronika Káčová s Denisou Kotzurovou z Ostravy, jejich spoluhráčka Markéta Režnarová by tentokráte měla dostat větší šanci než na turnaji Euro Floorball Tour, který skončil jejím zraněním, a druhý pokus o návrat čeká na Gabrielu Žůrkovou, kterou připravilo zranění o kvalifikační turnaj pro účast na mistrovství světa v Madridu, podobně jako Nelu Jirákovou z Chodova.

V širší nominaci na Euro Floorball Tour je pak brankářka Lenka Kubíčková, pro kterou by se mohlo jednat o návrat do reprezentace poté, co po světovém šampionátu ve Finsku ohlásila konec reprezentační kariéry. Nechybí ani mladá útočnice Herbadentu Lucie Pilíková.

Nominace reprezentace žen na přátelská utkání se Slovenskem
Brankářka: Příleská (Židenice).

Hráčky do pole: Káčová, Kapcová, Kotzurová a Režnarová (všechny FBC Ostrava), Jiráková, Plášková, Řepková, Tožičková a Urbánková (všechny Chodov), Bočanová a Zittová (obě Bohemians), Koníčková a Leierová (Liberec), Enenkelová (Linköping), Kiecková (Vítkovice), Mlejnková (Red Ants) a Žůrková (Jičín).

Širší nominace reprezentace žen na Euro Floorball Tour v Olomouci:
Brankářky: Christianová (Herbadent), Kubíčková (Vítkovice) a Příleská (Židenice).

Hráčky do pole: Jiráková, Plášková, Řepková, Tožičková a Urbánková (všechny Chodov), Billá, Čapková a L. Pilíková (všechny Herbadent), Bočanová a Zittová (Bohemians), Halfarová a Paloncyová (obě Vítkovice), Kapcová a Režnarová (obě FBC Ostrava), Koníčková a Leierová (obě Liberec), Enenkelová (Linköping), Krupnová (Pixbo), Mlejnková (Red Ants), Ratajová (SB-Pro) a Žůrková (Jičín).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*