Lucia Košturiaková se v Superfinále nebála jít ani do tvrdých soubojů. Foto: Flickr Český Florbal
18. 4. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Trochu hůře se mi dívalo pod nohy, ale jinak v pohodě, říká o masce Košturiaková

 



O slovenské legionářce Lucii Košturiakové jsme psali již bezprostředně poté, co Herbadent postoupil do Superfinále. Už tehdy se řešilo, jestli po svých zraněních v obličeji do Superfinále nastoupí, což se nakonec stalo. Košturiaková odehrála celé utkání v masce, kterou si sama upravila tak, aby pořádně viděla.

Celoobličejový kryt je běžnou záležitostí v hokeji, fotbalisté také často nastoupí v masce. Ve florbale jde ale o unikát. „Nebylo moc zbytí, bylo mi řečeno, že jakýkoliv jemný kontakt by mi rozmázl nos po obličeji, takže jsem to zkusila,“ popisovala Lucia Košturiaková. „Sama jsem si ji upravila, udělala jsem si ji tak, abych normálně viděla,“ usmála se. Malou vadu přesto našla. „Trochu hůře se mi dívalo pod nohy, ale jinak to bylo docela v pohodě,“ hodnotila.

Při rozhodování, jestli do zápasu nastoupit, kalkulovala také s pravděpodobností. „Byl to poslední zápas, takže jsem si říkala, že pravděpodobnost, že znovu dostanu do nosu, je malá a také, že když se to stane, tak si prostě půjdu znovu nechat srovnat nos a po sezoně budu mít dost času na to, abych mu dala klid,“ podělila se o své myšlenkové pochody.

O klíči k vítězství 6:2 měla jasno. „Vítkovice musely, my jsme chtěly. To byl možná klíč k úspěchu,“ polemizuje. V utkání našla pasáže, ve kterých byl soupeř lepší. „Myslím si, že Vítkovice nás především přehrávaly na začátku první a druhé třetiny, takže nesouhlasím s tím, že bychom je k ničemu nepustily,“ vyzdvihla výkon brankářky Christianové.

Herbadent tak z pozice, kdy těsně před koncem sedmého semifinále prohrával o dvě branky, rázem slaví titul. „Přečkaly jsme těžké pasáže a následně většinou udeřily z brejků a myslím si, že ta pozice, kdy nejsme favorité, nám sedí. V sérii s Chodovem jsme také nebyly favoritkami a pozice je to mnohem jednodušší,“ zakončila Lucia Košturiaková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*