Ústí po 14 letech zpátky v Superlize! Foto: Facebook Florbal Ústí
19. 4. 2017 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Ústí druhým postupujícím do Superligy! Do nejvyšší soutěže se vrací po 14 letech

 



Druhým týmem, který se v další sezóně podívá do Superligy, je Florbal Ústí. Více jak 800 diváků bylo na ústecké Slunetě svědky postupu Florbalu Ústí do nejvyšší florbalové soutěže po dlouhých 14 letech. Ústí postoupilo po výhře nad Hattrickem Brno v pátém zápase, jenž skončil 8:5 pro domácí.

Domácí tým šel od začátku utkání za vítězstvím. Pohánění domácím publikem se florbalisté Ústí ujali vedení po brance čerstvého mistra Martina Pražana. Brnu se podařilo srovnat, a to hned dvakrát. Na branku Täubera zareagoval Brom. Do šaten ale šli ve vedení přece jen domácí. V čase 19:37 zvýšil na 3:2 Viktor Kopecký.

Hattrick mohutně vzdoroval taktéž během druhé třetiny, brankový rozdíl se ale nezměnil. Oba týmy se dokázaly prosadit po jedné brance.

Vypjatá série tak přinesla rozuzlení až v poslední části. Ústí rozhodlo dvěma brankami během 13 vteřin. O chvíli později si vybojovalo dokonce tříbrankový náskok, což už bylo pro Hattrick Brno příliš. V závěru tak pouze korigoval výsledek. Domácí zvítězili 8:5.

Pro Hattrick Brno sezóna ještě nekončí, o účast v Superlize se popere v nadcházející baráži. Z postupu se radují první a druhý celek základní části. Superligové týmy se tak po Znojmu mohou těšit na další nepříjemné výjezdy podpořené dobrou diváckou kulisou.

Radost háčů Ústí. Foto: Martin Harmach & Jan Němeček

Radost háčů Ústí. Foto: Martin Harmach & Jan Němeček

VÝSLEDKY FINÁLE PRVNÍ LIGY:

FLORBAL ÚSTÍ – HATTRICK BRNO

5. zápas

Florbal Ústí – Hattrick Brno 8:5 (3:2, 1:1, 4:2)

Branky: 2. Pražan, 11. Täuber (Stibor), 20. Kopecký (Novák), 30. Krbec (Horák), 47. Krbec (Pojar), 47. Kolstrunk (Kopecký), 52. Kopecký (Krbec), 56. Stummer (Pražan) – 5. Houbal (Habr), 18. Brom (Houbal), 36. Řeháček, 54. Kolajta (Brom), 58. Fuchs (Vojtíšek). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 810


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*