Vítkovické florbalistky braly ze Superfinále stříbro. Foto: Flickr Český Florbal
20. 4. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Je to obrovské zklamání, ale vše zlé je k něčemu dobré, doufá kapitánka Ferenčíková

 



Ženy Vítkovic byly v Superfinále favoritkami. V celém ročníku prohrály do té doby pouze dvakrát, jeden zápas o všechno pro ně ale znamenal tvrdý náraz v podobě Herbadentu, který se vrátil na trůn po výhře 6:2. Kapitánka Vítkovic Denisa Ferenčíková sice měla po Superfinále slzy v očích, přesto ale trpělivě odpovídala na otázky novinářů. Z jejích slov je patrné, že Ostravanky budou chtít doma pohár pro šampionky ligy zpět.

Od prvních minut to nebyly ty Vítkovice, na které je v ženském podání člověk zvyklý. Co se stalo? „To bych také ráda věděla, je to dobrá otázka,“ pokrčila Ferenčíková rameny při bezradném úsměvu. „První třetina nám nevyšla podle představ, dostaly jsme dvě branky a jako tým jsme tak samy sebe dostaly pod velký tlak. Tím pádem už nevycházelo to, co celou sezonu ano,“ začala přesto hodnotit utkání.

Utkání by se podle kapitánky Vítkovic mohlo vyvíjet jinak. „Myslím si, že pokud by se začátek utkání vyvíjel jinak, tedy že by to bylo vyrovnané nebo bychom vedly, tak by ten výkon byl adekvátní tomu, jak jsme hrály celou sezonu,“ říkala. „Těžko říci, asi jsme se špatně vyspaly nebo najedly,“ odlehčila.

Jaké jsou tedy pocity? „Zklamání, obrovské zklamání,“ hlesla.

Kromě toho, že Vítkovice nezískaly titul, tak si ani nezahrají na Champions Cupu. „Už teď víme, že nám některé hráčky odejdou, ale nemyslím si, že někdo třeba odejde do Herbadentu, protože bude hrát na Champions Cupu,“ odpověděla Ferenčíková na otázku ohledně budoucnosti týmu.

V hlavě už zároveň spřádala plány na další rok. „Oslavíme i druhé místo, je to pěkná tečka za rokem, ale co se mě týče, musím si nad to sednout s chladnou hlavou. Pokud budu ve Vítkovicích, tak udělám všechno pro to, abych Vítkovice vrátila na trůn,“ prohlásila rezolutně.

Je jasné, že v Ostravě musí hodnotit sezonu bez titulu neúspěšně, přesto by se dala najít pozitiva. „Měly jsme dobrý kolektiv. Je velká škoda, že se to neukázalo v Superfinále,“ smutnila vítkovická kapitánka.

Z mix zóny ale odešla v pozitivním duchu. „Možná to bude tak, že všechno zlé je k něčemu dobré: teď máme obrovskou touhu za rok získat titul zpět,“ uzavřela Denisa Ferenčíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*