Filip Stenmark. Foto: Adam Troy, Storvreta IBK Filip Stenmark. Foto: Adam Troy, Storvreta IBK
22. 4. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Storvreta získala bývalého kapitána švédské juniorky Stenmarka. Zůstane Rudd?

 



Poslední mistr švédské SSL Storvreta s jistotou titul po semifinálové prohře s Falunem neobhájí. Proto už záhy po vypadnutí svůj kádr posiluje. Ze sestupujícího Warbergu přichází vyztužit defenzivu bývalý kapitán juniorské reprezentace Filip Stenmark. Zároveň ale celek z města Uppsala patrně opustí reprezentační centr Alexander Rudd.

Dalen, Warberg a nyní Storvreta. Celek sídlící ve městě s nejstarší švédskou univerzitou bude v příští sezoně třetí štací obránce Filipa Stenmarka v nejlepší florbalové lize.

Hráč, který s kapitánskou páskou v minulosti vedl juniorský výběr tří korunek, opouští po nezdařilé sezoně sestupující Warberg a míří posílit defenzivu Storvrety. Po lídrovi ofenzivy Danielu Karlanderovi, jenž v příští sezoně bude hájit barvy švýcarských Alligator Malans, tak z Warbergu odchází i výrazná postava defenzivních řad.

Vedle toho Storvreta ale pravděpodobně nebude počítat pouze posily. Spekulací o návratu švédského reprezentanta Alexandra Rudda do jeho bývalého působiště Falunu se hemží čím dál více a čím dál častěji.

Přestupový trh ve Švédsku je většinou mnohem pestřejší než ten tuzemský.  Následující měsíce ukážou, zdali svou pověst ve vysokém počtu hráčských přesunů švédská liga potvrdí.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*