Švédky slaví na úvod českého EFT výhru nad Finskem. Foto: Flickr Český Florbal
28. 4. 2017 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky na úvod olomouckého EFT porazily Finky 8:3

 



Olomoucký turnaj série Euro Floorball Tour zná svůj první výsledek. Ve skandinávském derby uspěly florbalistky Švédska, které porazily Finky poměrem 8:3. Hattrickem se o to zasloužila útočnice Johanna Hultgren. Finsku nelze upřít aktivitu, ovšem Švédky rozhodly utkání slepenými brankami v jeho polovině.

Od začátku utkání byly Švédky aktivnější a Finky spoléhaly především na rychlá přečíslení. Vyložené šance diváci dlouho neviděli, zajímavé pokusy vyslaly na branku Rasmussen a Westerlund, ale oběma se nepovedlo skórovat.

Ve velké šanci v závěru první části netrefila také aktivní Švédka Wibron, a tak první část skončila bez branek.

V té druhé se s nimi ale roztrhl pytel: nejprve se ze stoje prosadila Rasmussen, o tři minuty později zakončila akci 2 na 1 Eiremo a zdálo se, že Švédky získávají svůj klid. Za necelou půlminutu ale proměnila trestné střílení Kauppi a Finek bylo rázem plné hřiště.

Vytvořily si také několik slibných příležitostí, jenže po zhruba pěti minutách tlaku přišel tvrdý švédský direkt: dvě slepené branky Hultgren, přičemž na jednu z nich ještě dokázal odpovědět Pöllänen, ovšem zrzavá švédská útočnice vzápětí přidala třetí zásah.

V poslední třetině už Švédky nepřipustily žádné komplikace. Prvních sedm minut orámovaly branky Delgado Johansson a Steen. Poté se Finky sice dostaly do hry, především zásluhou vyloučení Norström, ale na více než na snížení z hole Kauppi to nestačilo. Poslední slovo navíc mělo znovu Švédsko zásluhou Delgado Johansson.

Švédky tak porazily Finky 8:3 a jako první si na turnaji série Euro Floorball Tour v Olomouci připsaly vítězství.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*