Florbalistky Finska porazily Češky na domácím turnaji v Olomouci. Foto: Flickr Český Florbal
29. 4. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ani dnes nestačila jedna třetina. Češky podlehly Finkám 2:6

 



České florbalistky mají za sebou druhé vystoupení na turnaji série Euro Floorball Tour v Olomouci. V lecčems bylo podobné prvnímu utkání se Švýcarskem, také v sobotu se domácím florbalistkám velice povedla první třetina, v dalším průběhu ale nadějně rozehrané utkání proti Finsku ztratily poměrem 2:6. V posledním vystoupení je v neděli čekají Švédky.

Našim florbalistkám se povedl vstup do utkání a ve třetí minutě zahrozila Zittová, chvíli po ní byla v dobré pozici také Krupnová. Na druhé straně střílela nebezpečně Rantala. Skóre otevřela v páté minutě Kauppi, když využila chybu Koníčkové a v klíčové chvíli si počkala na pohyb brankářky Christianové.

Češky ale branka neovlivnila a dále se snažily vytvářet si tlak. V patnácté minutě se dočkaly při přesilovce po faulu Rantaly. Nejprve sice nevyužily toho, že díky indispozici Eliny Kujala hrály chvíli 5 na 3, ale následně při signalizovaném vyloučení Karjalainen, natáhla nechytatelně Ratajová.

Češek bylo rázem plné hřiště a zaslouženě šly v poslední minutě první části do vedení: Krupnová se nerozpakovala a napálila odražený míček přesně k tyči.

Jenže druhá třetina až moc nápadně připomínala včerejší duel se Švýcarskem: Finkám se povedl vstup a po kvalitně zahrané přesilovce srovnaly opět zásluhou Kauppi. Za půl minuty dostaly naše hráčky možnost trestného střílení, ale nevyužily jej stejně tak, jako následnou přesilovku.

V té době už se misky vah převracely na stranu Finska, které sice nedokázalo dominovat tolik, jako v pátek Švýcarsko, ale bylo lepší a v 28. minutě šlo do vedení zásluhou kombinace, na jejímž konci byla Pöllänen.

V dalším průběhu třetiny diváci příliš velkých příležitostí neviděli a v 35. minutě Finky ukázaly, že mají také štěstí. Střela Eliny Kujala totiž nechytatelně tečovala hokejka Terezy Urbánkové přímo za Christianovou.

V závěru druhé třetiny mohla dát kontaktní branku Řepková, ale situaci 2 na 1 vyřešila ranou do hrudi brankářky Loisy.

Poslední dvacetiminutovka se změnila v tuhý boj o každý míček, přičemž znatelně ubylo velkých šancí. Českým florbalistkám nešla upřít snaha o vyrovnání, ale obrana Finek byla většinou pozorná, stejně jako defenzivní činnost našich hráček.

Ve druhé polovině třetiny se k zajímavých příležitostem dostaly postupně Krupnová, Jiráková a Leierová, ale brankářku Loisu nepřekonaly.

Čtyři minuty před koncem navíc zastavilo české snažení vyloučení Pláškové, které vyvolalo hodně nevole, a pokud naše florbalistka faulovala, tak zřejmě nohou zasáhla Manninen. Finky nabídnutou příležitost využily a odstoupená Rantala nedala z mezikruží Christianové šanci. Vzápětí uzavřela skóre po české ztrátě Nieminen.

Češky tak nakonec Finsku podlehly 2:6 a neuspěly ani ve druhém domácím vystoupení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*