Martina Čapková (vpravo) měla z utkání s Finskem lepší pocit. Foto: Flickr Český Florbal
29. 4. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hráčkám jsem po první třetině domluvil, řekl finský kouč. Pocitově lepší duel, hodnotila Čapková

 



Domácí florbalistky prohrály také druhé utkání na turnaji série Euro Floorball Tour v Olomouci. Minimálně co se skóre týče, měl zápas podobný průběh jako utkání proti Švýcarsku, když po vynikající první třetině přišel útlum, který umožnil Finsku otočit vývoj utkání. Finský kouč Lasse Kurronen přiznal, že hráčkám důrazně promlouval po první třetině do duše, obránkyně Martina Čapková zase hodnotila, že utkání v ní nechalo mnohem lepší dojem než páteční zápas.

Finská strana si stěžovala na špatný vstup do zápasu. „Začátek nebyl úplně dobrý, ale od druhé třetiny se nám dařilo,“ řekla autorka dvou branek Veera Kauppi. Možná to bylo také tím, že Finky měly v hlavách listopadový nezdar. „Jo, to je pravda, byly jsme extrémně motivované a myslím si, že jsme to dokázaly také na hřišti,“ prozradila finská střelkyně.

Rozladění přiznal také hlavní trenér. „První třetina byla z naší strany opravdu hodně špatná. Můžu prozradit, že po první části jsme měli s hráčkami dlouhou a důraznou domluvu, poté se to zlepšilo a zbylé dvě části byly mnohem lepší,“ hodnotil Lasse Kurronen. „V první třetině byly Češky hodně aktivní a my jsme ztráceli míčky, takže jsem hráčky nabádal k tomu, aby míček držely,“ řekl k obsahu debaty.

Konečný výsledek se nakonec Češkám kousal hodně těžce. „Pro nás je to trochu krutý výsledek, protože jsme měly minimálně na to, abychom daly alespoň šest branek. Myslím si, že rozhodla koncovka,“ sumarizovala obránkyně Martina Čapková.

Pozitiva přesto našla. „Pocitově to bylo něco úplně jiného. Přišlo mi, že ve druhé třetině jsme hrály stejně, akorát Finsko zabralo a dalo branky. Myslím si, že máme problém dostat se zpátky do utkání, když hrajeme oslabení a přesilovky,“ zhodnotila dosavadní dva duely.

Slova uznání měl nakonec také finský trenér. „Jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit. V poslední době je to proti Češkám těžké, takže jsem spokojen,“ usmál se Kurronen.

Češky tak po dvou prohrách čeká poslední duel se Švédskem. Jak se připravit? „Klasická otázka. Bude to hlavně dřina, musíme makat a nesmíme vypustit žádný souboj, pak by to mohlo být katastrofální. Musíme se v hlavě uklidnit,“ nabádá Martina Čapková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*