Švédky potvrdily roli favoritek. Foto: Flickr Český Florbal
30. 4. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

A zase ta druhá třetina… Češky nestačily na Švédky 3:9

 



Fanoušci českých filmů by mohli výkony českých florbalistek na domácím turnaji série Euro Floorball Tour parafrázovat podle známých filmů s nezbednou Lucií na „A zase ta druhá třetina…“ .Našim florbalistkám se totiž ani napotřetí nepovedla prostřední pasáž hry a Švédkám tak podlehly poměrem 3:9, když neproměnily velké množství gólových příležitostí.

Začátek zápasu byl z naší strany opět povedený, proti Švédkám hrály florbalistky mnohem aktivněji, než bývá zvykem. Jenže se také projevoval druhý neduh, který provázal tento turnaj: neproměňování šancí. A tak, když své šance nevyužily Krupnová, Řepková nebo Kubišová, přišel trest.

Aktivnější Švédky se totiž dočkaly vedoucí branky: Gabrielsson sice při zpracování uskočil míček, jenže jej byla schopná doběhnout a křížným backhandem poslat na nehlídanou Delgado Johansson, která tak otevřela skóre.

Hostující florbalistky byly rázem ještě aktivnější a poprvé se výrazně zaskvěla Christianová, když v závěru třetiny vychytala šance Boberg s Molin.

Pokud byla první třetina povedená, tak vstup do druhé části byl katastrofální: Češky dostaly během 160 sekund tři branky od Steen, Tschöp a Boberg a rázem prohrávaly o čtyři branky.

Paradoxně ale čtyři inkasované branky Češky nezlomily a v dalším průběhu hry byly aktivnější. Nadále ale neproměňovaly své šance. Před polovinou utkání přišla šance dvouminutové přesilovky 5 na 3, kterou Ratajová nepohrdla a snížila.

Češek bylo rázem plné hřiště a zápasu v té chvíli dominovaly. Výsledkem bylo snížení opět z hole Ratajové, která v 35. minutě proměnila trestné střílení.

V té chvíli ale naše florbalistky přestaly být aktivní, a byť v následných třech minutách předvedla Christianová několik zákroků možná až za hranicemi možností, tak na dělovku Norstöm už byla krátká.

Do poslední třetiny tak Češky vstupovaly s tříbrankovým mankem, které brzy stáhly zásluhou Koníčkové, která se prosadila chytrou ranou po rozehrávce. Jinak ale Švédky držely míček na své útočné polovině a nepouštěly Češky do kýžených brejků. Navíc na začátku 45. minuty skórovala Rydfjäll.

Změna nastala až na začátku poslední desetiminutovky, ale Ratajová a především Kubišová své šance neproměnily. Vzápětí se na Frisk řítily také Halfarová s Pláškovou, ale ani ony recept nenašly.

Zřejmě rozhodující úder tak zasadila v čase 54:41 Wibron, která se uvolnila u mantinelu.

V poslední pětiminutovce už Švédky drama nepřipustily a v utkání – po brankách opět z hole Wibron a Stalhult – zvítězily 9:3. Česká reprezentace naopak na domácím turnaji nezískala ani bod.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Ono to bude tím, že soupeř, pokud po 1. třetině prohrává, tak zapne na vyšší úroveň, což naše hráčky nezvládnou. Dostanou se pod tlak, vytvoří chyby a dostanou branky. Pak jde psychika dolů. Toto je věcí trenérů, mentální přípravy v první přestávce. Historie se stále opakuje, takže studijních materiálů je dost.

Napsat komentář

*