Češi v závěru vybojovali cenné vítězství proti Švýcarům. Foto: Flickr IFF Češi v závěru vybojovali cenné vítězství proti Švýcarům. Foto: Flickr IFF
5. 5. 2017 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Junioři porazili Švýcarsko! O výhře rozhodli 2 minuty před koncem

 



Čeští junioři zaznamenali na světovém šampionátu ve švédském Växjö značný úspěch. V základní skupině zdolali Švýcary 6:5 díky gólu v závěru zápasu a ovládli tabulku skupiny B. Zítra tak v semifinálovém duelu vyzvou Švédsko.

Čeští junioři se v duelu se Švýcarskem vybičovali k dobrému výkonu. Už po úvodní části vedli 1:0 a po čtyřiceti minutách to dokonce bylo 3:1 pro Česko.

Prvních deset minut závěrečného dějství se však svěřencům Jiřího Jakoubka nevydařilo. Inkasovali v nich hned čtyřikrát a díky zásahům Langera a Mikuláše Krbce to bylo 5:5.

Češi v samotném závěru zabrali a v čase 58:04 jim vystřelil výhru znovu Mikuláš Krbec. Češi porazili Švýcary 6:5 a vyhráli skupinu B s plným počtem bodů.

Mistrovství světa juniorů ve Švédsku:

Švýcarsko – Česko 5:6 (0:1, 1:2, 4:3)

​Branky: 26. Ruch, 43. Wenk (Ruch), 46. Laubscher (Ruch), 48. Mock (Laubscher), 49. Ruh (Mutter) – 13. Langer (Němeček), 27. Tlapák, 38. Langer (Němeček), 44. Langer (M. Krbec), 46. M. Krbec (Meliš), 59. M. Krbec (Krejča). Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Polsko). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 224.

Sestava Česka: D. Mück – Zakonov, Mühlfait, Tlapák, K. Krbec, Němeček, Krebner, Koláčný – Krejča, Zouzal, Brautferger – Jakub Kolísko, Pakosta, Juha – Meliš, Langer, M. Krbec – Bína, Maxa. Trenér: Jiří Jakoubek.

Sestřih zápasu:

Celý zápas:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*