Češi i podruhé na turnaji vyzráli na Švýcary. Foto: Flickr IFF Češi slaví bronzové medaile z juniorského MS. Foto: Flickr IFF.
7. 5. 2017 Reprezentace - Junioři (6) KOMENTÁŘŮ

Češi i podruhé na turnaji zdolali Švýcary a mají bronz!

 



Lvíčata dosáhla na bronz! Svěřenci kouče Jiřího Jakoubka zvládli i druhý souboj na turnaji se Švýcarskem a ze světového šampionátu si po výhře 8:5 odvážejí bronzové medaile.

Úvodní dějství se změnilo v pořádnou přestřelku. Gólový účet duelu o bronz otevřeli Češi, když se bleskově po 17 vteřinách prosadil Zouzal. Švýcaři ovšem duel otočili i zásluhou vlastní branky Čechů.

Po dvaceti minutách to nakonec bylo nerozhodně 3:3. Důležité kroky k triumfu udělali Češi v prostřední třetině. Ve 33. minutě se trefil Jakub Kolísko a o tři minuty později přidal pátý gól českého výběru Meliš.

Švýcaři pak v úvodu třetí části vrhli síly do útoku, ale Češi jim ve 48. minutě během 35 vteřin zasadili dva rozhodující údery.

Čeští reprezentanti nakonec porazili Švýcary 8:5 a ze švédského Växjö odjíždějí s bronzovými medailemi na krku. Obhájili tak stejnou pozici z posledního světového šampionátu.

Mistrovství světa juniorů ve Švédsku:

Švýcarsko – Česko 5:8 (3:3, 0:2, 2:3)

Branky: 6. Laubscher (Hutzli), 11. vlastní, 13. Laubscher (J. Ruch), 51. Burki (Y. Ruch), 57. Y. Ruch (Laubscher) – 1. Zouzal, 12. M. Krbec (Němeček), 15. Juha (Jakub Kolísko), 33. Jakub Kolísko (Juha), 36. Meliš (Němeček), 48. Krejča (Zouzal), 48. Pakosta (Juha), 56. Langer. Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Polsko). Vyloučení: 4:3. Diváci: 1157.

Sestava Česka: D. Mück – Zakonov, Mühlfait, Tlapák, K. Krbec, Němeček, Krebner, Koláčný – Krejča, Zouzal, Brautferger – Jakub Kolísko, Pakosta, Juha – Meliš, Langer, M. Krbec – Maxa, J. Bína. Trenér: Jiří Jakoubek.

Sestřih zápasu:

Celý zápas:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • JJ napsal:

    Gratulace, dobrá práce 🙂

  • Ole napsal:

    Vyhrát 2x se Švýcarskem, to už je docela dobré… Ale stejně jsem zvědavý, jak se tihle kluci prosadí mezi dospělými…

    • Petr napsal:

      Oni za ně v podstatě již téměř všichni hrají. Juhu a Koláčného to díky věku čeká až od září a Langera až další rok.

  • fanynka napsal:

    Klukům gratulace. Jen jsem dost dobře nepochopila, proč byl v brance opět Műck. To, co předvedl proti Švédsku, byla katastrofa. Měl dát do branky Eckhardta. Už na konci sezony nic moc, proto ho Podhráský ani nenechal chytat Superfinále.

  • napsal:

    Možná, že Műck nebyl ve formě, ale kolik je otázkou, v jakém zápasovém vytížení byl od února Eckhardt, když Sparta vypadla poměrně brzo z G2 ligy juniorů a jaké měl zápasové vytížení v chlapech. Trochu risk jak s nominací, tak s nasazením v tomto utkání …

    • Petr napsal:

      V chlapech bohužel téměř nulové. Pro dobrého brankáře škoda, ale přes Beneše a Kotoučka to šlo a půjde špatně. Možná to bude za Kašpárka jiné.

      V nominaci mohl být Hándl, ale Jakoubek asi Fridricha neposlouchal.

Napsat komentář

*