Hymna v podání florbalových legend. Foto: instagram Hymna v podání florbalových legend. Foto: instagram
9. 5. 2017 Další soutěže (2) KOMENTÁŘŮ

Když selže technika: Florbalové legendy si před finále hymnu zazpívaly samy!

 



Odehráli toho dost, oblékali dres národního týmu, sváděli společné boje o český titul. A pořád ještě dál hrají. Sice už jim není 20, to spíš o 20 víc, ale i jako veteráni si florbalové bitvy dál užívají. A to se vším všudy, i se zpíváním hymny!

Nebyl to ledajaký zápas, hrálo se finále ligy legend, jak si florbaloví matadoři s nadsázkou říkají. A proti sobě stanuly týmy Tatranu Střešovice a FBC Ostrava. Dávné bitvy z našlapaných arén teď vystřídalo sice trochu komornější prostředí, ale ve střešovické Stodole to byl duel se vším všudy.

Hrálo se o český titul, o medaile, a tak pořadatelé měli v plánu při slavnostním nástupu pustit českou hymnu. Jenže něco se pokazilo…

A tak když hlasatel oznámil, že hymna zazní, a v hale nastalo poněkud trapné ticho, vzali to tihle borci na sebe: halou se rozezněla česká národní píseň z hrdel třiceti chlapů. Byl to najednou úžasný zážitek pro všechny.

A pak i samotná finálová bitva měla grády. Ostravské FBC prohrávalo 5 minut před koncem ještě 0:3, ale ve fantastickém finiši dokázalo vyrovnat a v prodloužení díky gólu Davida Dziuby mohlo slavit. Ostravští florbalisté možná tak trochu nevědomky inspirovali český hokejový tým, který na mistrovství světa o pár hodin později předvedl podobný obrat v duelu s Finskem.

„Doba stříbrná skončila,“ glosoval pak s úsměvem triumf svého týmu Rolf Franke, který zažil s FBC pět neúspěšných finále právě proti Tatranu. Rok 2017 pro něj byl malou satisfakcí. I když jen v lize legend, dobylo FBC střešovické hřiště a odvezlo si zlato.

Veteráni FBC Ostrava, mistři 2017. Foto: facebook FBC Ostrava

Veteráni FBC Ostrava, mistři 2017. Foto: Facebook FBC Ostrava

Výsledky play off ligy veteránů 2016/17:

čtvrtfinále:
Tatran Střešovice – Vítkovice A 6:1 a 6:1
FBC Ostrava – Litolica Lisboa 4:3 a 8:5
Tullamore Dew – Vítkovice B 2:3 a 5:3p
Florbal Ústí – Hattrick Brno 4:1 a 10:2

o 5. místo:
Vítkovice B – Hattrick 5:4pp

o 7. místo:
Litolica – Vítkovice A 6:5

semifinále:
FBC Ostrava – Florbal Ústí 4:1
Tatran – Tullamore Dew 4:3

finále:
FBC Ostrava – Tatran Střešovice 4:3p


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*