Jakub Mendrek. Foto: FBC Ostrava Jakub Mendrek. Foto: FBC Ostrava
11. 5. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mendrek bude hrát za FBC! Ostrava představila už třetí posilu

 



Florbalová Ostrava dál posiluje. Ve čtvrtek představila jako novou akvizici Jakuba Mendreka! Ten zatím celou svou kariéru působil v dresu Bulldogs Brno. FBC získalo do týmu dalšího praváka a hráče, který v každé z extraligových sezon dokázal dát minimálně 10 gólů!

Ač je Jakubovi Mendrekovi teprve 23 let, má v nejvyšší mužské soutěži odehráno šest sezon a hned ve své premiérové nastřílel 11 branek. Nejlepší sezonu prožil v roce 2015/16, kdy dal 25 gólů. V té poslední ale kvůli zraněním často chyběl.

„O změně jsem přemýšlel od prosince loňského roku, jako primární varianta se řešila možnost zahraničí. Nakonec jsem se však rozhodl pro FBC, abych se zase posunul dále. V Ostravě se budu moci zaměřit právě na to, abych mohl florbalu obětovat vše,“ říká florbalista, který celou kariéru nastupoval v ofenzivních řadách.

PSALI JSME:
OSTŘANSKÝ SE VRACÍ DO FBC. ZKUŠENOST SE BUDE HODIT, ŘÍKÁ

Přestup Mendreka těší samozřejmě i ostravský klub. „Je to velmi pracovitý hráč, levé křídlo a pravák. To jsou hodnoty, kvůli kterým jsme ho chtěli do týmu,“ řekl webu florbal.cz sportovní manažer klubu Lubomír Šimon. Podle jeho slov si novou posilu vyhlédl už v semifinále play off juniorské ligy v roce 2013, kdy hrála Ostrava právě s Brnem. První kontakt proběhl před minulou sezonou.

Radost Jakuba Mendreka. Foto: Martin Dvořák, Bulldogs Brno

Radost Jakuba Mendreka. Foto: Martin Dvořák, Bulldogs Brno

Mendrek si zahrál v roce 2013 i za juniorskou reprezentaci na mistrovství světa. V dresu brněnských Buldoků, jejichž je odchovancem, pak strávil v Brně dlouhých 15 let.

ČTĚTE TAKÉ
JAN DANIŠ SE VRACÍ ZE ŠVÝCARSKA DO OSTRAVSKÉHO FBC!

„Opustit Brno bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí v mém životě. Byl jsem tam nadmíru spokojený, ale cítil jsem, že potřebuju nový impuls, abych se mohl zlepšit. Nejde ani vyjádřit, jak Brnu děkuji za ta dlouhá léta, co jsem tam mohl hrát. Nesmírně si toho všeho vážím a doufám, že někdy v budoucnu zase dres s Buldokem obléknu, protože tam je moje srdíčko,“ vyznal se k dlouhé životní etapě.

Jakub Menderk. Foto: Martin Dvořák

Jakub Menderk. Foto: Martin Dvořák

Pro FBC je přestup Jakuba Mendreka po avízech návratů Martina Ostřanského a Jana Daniše třetí významnou předsezonní posilou. Konkurence bude v klubu na levém křídle opravdu velká. Vedle Mendreka jsou kvalitními ofenzivními praváky také Jan Daniš a Polák Wojtek Malajka, který se na nedávno skončeném MS juniorů stal se 13 góly nejlepším střelcem turnaje.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*