Kim Nilsson a Jan Binder Kim Nilsson a Jan Binder
16. 5. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Binder zůstává ve Švédsku! Jeho spoluhráčem bude superstar Kim Nilsson!

 



Brankář Jan Binder zůstává dál ve Švédsku, v pondělí podepsal dvouletou smlouvu s ambiciózním týmem FBC Kalmarsund, který loni jen těsně nepostoupil do SSL. Havířovský rodák bude hájit branku týmu, za který hraje světová superstar Kim Nilsson.

Kalmarsund před loňskou sezonou přivedl někdejšího nejlepšího hráče světa a ve druhé nejvyšší soutěži dlouho vévodil. Nakonec ale tým z ostrova na východě Švédska prohrál v baráži s Örebro.

Binder loni působil v rezervním týmu Linköpingu, ale po sezoně změnil působiště. „Měl jsem pohovor s trenérem, na kterém mi řekl, že kdybych zůstal, tak bych byl nejspíše druhý brankář a dostal prostor na 5-10 zápasů. Do toho se ale ozval Kalmar, ve kterém bych měl mít větší zápasové vytížení. Pak to šlo celkem rychle. Za nedlouho jsem odjel na testovací trénink a pak už záleželo na mně, jestli se rozhodnu zůstat v Linkopingu nebo odejdu do Kalmaru,“ říká k přestupu člen širšího výběru české reprezentace.

Jan Binder a Kalmarsund. Foto: FBC Kalmarsund

Jan Binder a Kalmarsund. Foto: FBC Kalmarsund

Crusaders poté přivedli po konci kariéry Henrika Qvista ze Storvrety gólmana Jonase Gustafssona.

V Kalmarsundu bude Binder bojovat o post jedničky s postavou menším, ale hodně pohyblivým Rasmusem Abrahamsenem. „Jsme rádi, že máme v týmu dva gólmany s odlišným pojetím chytání. Jan má velké ambice, bude bojovat i o nominaci na MS 2018,“ říká k přestupu sportovní ředitel Adam Kallenberg.

Pro Bindera byly důležité i ambice týmu. „Už mám za sebou jeden trénink v Kalmaru. Tým je silný a má touhu postoupit do SSL. I to hrálo roli při mém rozhodování,“ dodal český brankář. V Kalmarsundu by měl strávit dvě sezony.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*