Dan Šebek. Foto: Czech Open, Pavel Růžička Dan Šebek. Foto: Czech Open, Pavel Růžička
17. 5. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Byla to jasná volba, vždycky jsem si chtěl zahrát ve Švédsku, říká Šebek

 



Dan Šebek stojí před životní výzvou. Po dlouhých letech strávených ve Švýcarsku se mu otevírají dveře do švédské Superligy. Zpráva o jeho přestupu do klubu FC Helsingborg přišla ve středu jako blesk z čistého nebe. Český florbalista se ale bát nemusí, na sever odchází jako vítěz.

Tři sezony v nejslavnějším švýcarském klubu posunuly pražského rodáka na vyšší level. Po letech nezájmu trenérů přišly pozvánky do reprezentace a dokonce i místo v elitní formaci národního týmu. Formu potvrdil osmadvacetiletý forvard i v Superfinále švýcarské ligy, kdy právě jeho gól a nahrávka nasměrovaly Wiler z takřka ztraceného zápasu za titulem. Ale i přesto bylo zřejmé, že zelenobílé barvy tohle levé křídlo opustí. „S Wilerem jsme se nakonec na pokračování spolupráce nedohodli, ale rozešli jsme se ve víc než dobrém. Byly to tři velice úspěšné roky,“ vypráví Dan Šebek.

SUPERPŘESTUP! DANIEL ŠEBEK BUDE HRÁT ZA SLAVNÝ WILER!

Aby ne, slavil dva mistrovské tituly, zahrál si i Pohár mistrů, podpis má i na vítězství v domácím poháru. A i proto byl o českého florbalistu zájem. „Možností pokračovat jinde ve Švýcarsku byla spousta. Ale když přišla nabídka Helsingborgu, byla to pro mě celkem jasná volba,“ říká přesvědčivě.

Kontrakt v jihošvédském přístavním městě je splněním jednoho z velkých snů. „Těším se moc. Samozřejmě vím, že to nebude jednoduché, ale je to pro mě výzva. Vždycky jsem si chtěl ve Švédsku zahrát,“ upřímně dodává Dan Šebek.

ŠEBEK UŽ PATŘÍ GRÜNENMATTU, I KDYŽ FUTURE NESOUHLASILI

Nejtěžší tak prý bude stěhování a začínání na jiném místě. „Mám tu za 7 let spoustu přátel a nechal jsem tu kus života a kariéry. Nečekal jsem, že právě tohle bude tak těžké,“ říká Dan Šebek.

V Helsingborgu se stal v průběhu jara už druhou českou posilou. Tým ze Skåne představil už v průběhu dubna jako novou akvizici Patrika Suchánka. Další velkou posilou by pak měl být Fin Nico Salo, v týmu se rozhodl pokračovat i legendární Fin Mika Kohonen, který před týdnem oslavil 40. narozeniny.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*