Jan Řehoř. Foto: Štěpán Černý Jan Řehoř. Foto: Štěpán Černý
22. 5. 2017 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Řehoř míří do Boleslavi. Tatran inkasoval za přestup pětimístnou částku

 



Mladá Boleslav v pondělí dopoledne představila novou posilu. Do města automobilů míří Jan Řehoř. Transfer potvrdil i střešovický Tatran, kde je univerzál s reprezentačními zkušenostmi doposud registrován.

Ač přestupní období začne až 1. července, má Mladá Boleslav o své první předsezonní posile jasno. Řehoř podepsal smlouvu na tři sezony. „Honza je kreativní hráč a na hřišti chce dělat rozdílové věci, takoví hráči jsou vzácní. Slibujeme si od něj, že do naší hry přinese další pestrost a nové varianty. Zdaleka nedosáhl svého výkonnostního vrcholu,“ míní generální manažer Tomáš Pacák.

Ve Střešovicích skončil Řehoř o půl roku dříve. V polovině sezony ho Tatran poslal na hostování do Kladna. „Končila mu smlouva a my chtěli prodloužit. Jenže Honza tvrdil, že se rozhodne až po sezoně. Proto jsme ho poslali na hostování. Chceme pracovat s hráči dlouhodobě, a pokud hráč u nás nemá smlouvu, raději dáme přednost těm, se kterými to má smysl,“ řekl nečekanému odchodu jednoho z důležitých hráčů trenér Luděk Beneš.

Řehoř podle očekávání zamířil po sezoně do Boleslavi.„Je to hráč, který k nám má blízko díky osobním vazbám na spoustu našich hráčů i trenéra. Jsme rádi, že jsme pro Honzu byli přirozenou variantou a těšíme se, co v Boleslavi předvede,“ dodal Tomáš Pacák v tiskové zprávě.

Spokojení jsou nakonec i ve Střešovicích. Za hráče, kterému v klubu končila smlouva, inkasoval Tatran odstupné ve výši pětimístné částky. „Boleslav nám poslala nabídku a my řekli svou. Nakonec náš návrh akceptovala,“ řekl k dohodě Jiří Jakoubek. Řehoř se oficiálně stane hráčem Mladé Boleslavi 1. července.

Pro Jana Řehoře bude angažmá v Mladé Boleslavi čtvrtým působištěm v sedmi sezonách. Kariéru v české nejvyšší soutěži začal jako šestnáctiletý v dresu Future, čtyři sezony pak nastupoval za Tatran, kde jednou zvedl nad hlavu pohár pro české šampiony. Na hostování v Kladně naopak zažil i sestup.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*