Jan Pazdera s boleslavským týmem. Foto: Štěpán Tomš Jan Pazdera s boleslavským týmem. Foto: Štěpán Tomš
2. 6. 2017 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Jan Pazdera v Boleslavi na plný úvazek, přibírá funkci sportovního manažera

 



Mladoboleslavský trenér Jan Pazdera posiluje svoji pozici v klubu. Od začátku června se bude plně věnovat florbalu, a to kromě trénování i z pozice sportovního manažera. Od změny si vicemistr Superligy za rok 2017 slibuje především užší spolupráci s mládeží.

V našlapaném týmu se v uplynulém ročníku z juniorských nadějí výrazněji prosazovali Jakub Bína a Filip Zakonov, kteří oba získali bronzové medaile na uplynulém MS juniorů. Při intenzivnější spolupráci s mládeží by je časem mohli následovat další mladí hráči.

Bývalý trenér Královských Vinohrad má s fungováním klubové agendy zkušenosti z pražského Future, kde působil mimo jiné také jako šéftrenér mládeže.

„Získáváme člověka, který má z profesního života zkušenosti s velmi konkurenčním prostředím pražského realitního byznysu. V minulosti pracoval na pozici sekretáře a šéftrenéra v jiném superligovém oddílu, takže i klubová agenda mu bude blízká,“ sdělil generální manažer klubu Tomáš Pacák v tiskové zprávě.

Mimo většího propojení s mládežnickou strukturou se bude moci Jan Pazdera ještě více věnovat přípravě superligového celku na nadcházející ligovou sezonu, kde bude Florbal Mladá Boleslav opět usilovat o mistrovský titul.

„Nové nastavení mi umožní investovat ještě více času do přípravy A týmu, ale především budu podpůrným článkem pro šéftrenéra mládeže Petra Kološe. Společně chceme posunout celoklubovou sportovní koncepci,“ prohlašuje Pazdera. Ve svých cílech také nastiňuje, že by rád prohloubil spolupráci s okolními kluby i školami ve výchově mladých florbalistů.

Velký vliv na proběhlou změnu měl Program podpory České florbalové unie, který se zaměřuje na manažery florbalových oddílů. Ve výběrovém řízení uspěl boleslavský klub a velkou část nákladů tak bude krýt právě podpora od florbalové unie.

Příprava Mladé Boleslavi se od minulé neděle zintenzivnila, na hráče čeká až šest tréninků týdně pod vedením kondičního trenéra Radka Gwuźdźe.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*