EräViikingit - vítěz Czech Open 2016. Foto: Štěpán Černý EräViikingit - vítěz Czech Open 2016. Foto: Štěpán Černý
13. 6. 2017 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

EräViikingit přijede obhajovat zlato. Na hřiště si jdeme vždy pro vítězství, říká manažer Naava

 



V loňském roce získal EräViikingit jako nově utvořený tým trofej v elitní kategorii Czech Open. Letos přijede svůj titul obhajovat. „EräViikingit jde na hřiště vždy pro vítězství. Samozřejmě se pokusíme vítězství v turnaji zopakovat. Ale vím, že to bude velmi těžké,“ říká sportovní manažer Joonas Naava. „Loňský triumf pro nás byl velice obtížný. Na turnaji bylo velké množství týmů, které měly obrovskou kvalitu,“ dodává.

Minulý ročník absolvoval EräViikingit krátce po svém vzniku a přivezl do Prahy zbrusu nový tým. Letos bude ještě o něco zkušenější a sehranější. „Pokoušíme se zachovat náš tým podobný jako v minulé sezoně. Jsou tam nějaké hráčské změny, ale i letos budeme mít velice silné mužstvo,“ popisuje Naava aktuální stav svého týmu.

Úřadující finští vicemistři si svou účast na letním klání velmi pochvalují. Kromě vítězství pro ně měl turnaj i další přínos. „Pro nás a asi i pro každý další tým je to skvělá šance zahrát si kvalitní zápasy a dát tým dohromady před ligovou sezonou,“ pochvaluje si manažer týmu z Helsinek.

Sám Joonas Naava se na pražském turnaji v minulosti objevil také jako hráč. „Hrál jsem za Helsinki IFK a stali jsme se historicky prvním finským týmem, který Czech Open vyhrál. Byla to skvělá příprava na Pohár mistrů, který jsme pak také vyhráli jako první tým z Finska,“ vzpomíná na 17 let starý triumf. Na turnaji se objevil ještě ve dvou dalších rolích. „Byl jsem zde také v pozici trenéra týmu Tapanilan Erä a později jako jejich sportovní ředitel. Mám tedy na turnaj spoustu rozdílných pohledů a už teď se moc těším na další návštěvu Prahy,“ uzavírá své povídání Naava.


Autor: Radek Šikola



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*