Mladá Boleslav plní roli favorita. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav Florbalisté Mladé Boleslavi. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav
15. 6. 2017 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Nový prestižní turnaj: Dalen i AIK Stockholm už za 14 dnů budou hrát v Čechách!

 



Superligové kluby Mladá Boleslav a Sparta Praha představují letní novinku! Na přelomu června a července se za účasti šestice týmů uskuteční premiérový ročník turnaje Bohemia Trophy. Pozváni jsou také tři celky ze zahraničí včetně švédského Dalenu.

Od 28. června do 2. července budou k vidění v Praze a Mladé Boleslavi atraktivní zápasy. Zatímco na Podvinném mlýně se budou hrát pouze zápasy skupiny A, Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi bude hostit skupinu B a následnou vyřazovací část.

„Naší ambicí je vytvořit tradiční akci s těžištěm mezi Mladou Boleslaví a Prahou v termínu, který přeruší dlouhé období bez zápasů. Všechny týmy na přelomu června a července hodně trénují, ale do startu sezony je ještě daleko,“ říká generální manažer Technology Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Pozvání ze zahraničních celků přijaly švédské týmy AIK Innebandy a IBK Dalen, ze Švýcarska pak přicestují Tigers Langnau.

AIK Innebandy je dvojnásobný švédský mistr z let 2006 a 2009. Padesáti góly se v poslední sezoně blýskl útočník Andreas Stefansson. AIK se v pražské skupině utká se Spartou a s Pardubicemi.

Mladá Boleslav absolvuje duely hned se dvěma zahraničními celky. Nová posila Středočechů Milan Tomašík se může těšit na střet se svým bývalým klubem, tedy Dalenem. Šestici celků doplní tygři z Langnau, v jejichž týmů působí také vícenásobný mistr světa Švéd Johan Samuelsson.

Všechny týmy mají jistý postup do play off. Zatímco celky z první příčky jdou rovnou do semifinále, druhé a třetí týmy se spolu utkají už ve čtvrtfinále. V poslední den turnaje se bude hrát nejen finále, ale také duel o 3. a o 5. místo. Předprodej vstupenek na zápasy bude probíhat v síti Ticketportal.

Bohemia Trophy

Bohemia Trophy 2017:

Skupina A:

Sparta Praha
AIK Innebandy
Sokol Pardubice

Skupina B:

IBK Dalen
Florbal Mladá Boleslav
Tigers Langnau


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*