Eva Preisslerová nově posílí florbalistky Chodova. Foto: FbŠ Bohemians
23. 6. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženám Chodova odešla zkušenost, přišly dvě talentované útočnice

 



Mužský tým Chodova pořádně čeřil přestupové vody, zatímco ženy tradičního pražského celku byly tak trochu ve stínu. To se nyní, po měsíci letní přípravy, změnilo. V kádru nebudou pokračovat Jana Vávrová s Eliškou Vrátnou, které čekají mateřské povinnosti, nicméně Chodov už zapracoval také na náhradě: získal Evu Preisslerovou a její jmenovkyni Krauskopfovou.

S minimálními změnami začaly přípravu florbalistky Chodova. Dále už se nebudou moci spoléhat na ofenzivní sílu v podání Jany Vávrové a Elišky Vrátné, které obě čekají mateřské povinnosti. Obě hráčky neodehrály už podstatnou část minulého ročníku, a tak jejich absence není pro současný kádr něčím, na co by nebyl připraven.

Do přípravy se zatím nezapojila brankářka Hana Ranochová, která je po operaci, a útočnice Tereza Pilíková. „Dohodli jsme se, že zatím do přípravy nenaskočí ze studijních důvodů,“ vysvětlila na webu Chodova trenérka Michaela Marešová.

Odchody Vávrové s Vrátnou znamenají ztrátu dvou útočnic, nicméně celek z Prahy 11 již za ně má náhradu. Přesuny absolvovaly Eva Preisslerová, hrající dosud za Bohemians, a Eva Krauskopfová, dnes již bývalá opora Panthers. „Obě hráčky jsme si vytipovali již v průběhu sezony a s jejich zapojením do přípravy zatím vládne spokojenost. Holky zapadly výborně do party a ukazují se v dobrém světle,“ pochvaluje si Marešová s tím, že poslední staronovou tváří je Eliška Císářová. Ta působila v minulém ročníku v barvách ELITE.

V realizačním týmu zůstal Lukáš Procházka a přípravu absolvuje také Martina Řepková, o kterou v průběhu letní přestávky projevil zájem švýcarský Chur. Připomeňme, že po předloňském stříbru se v minulé sezoně musely hráčky Chodova spokojit s bronzovou pozicí, když v semifinále podlehly pozdějším mistryním z Herbadentu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*