Milan Tomašík už oblékl mladoboleslavský dres. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav. Milan Tomašík už oblékl mladoboleslavský dres. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav.
28. 6. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav zdolala na úvod Bohemia Trophy Dalen, prosadil se i Tomašík!

 



Mladá Boleslav na úvod přípravného turnaje Bohemia Trophy porazila švédský Dalen 4:3 po samostatných nájezdech. V utkání byla vidět také nejzvučnější posila Středočechů Milan Tomašík. Do statistik se zapsal jedním gólem.

Solidně zaplněná mladoboleslavská hala byla zvědavá na konfrontaci českého vicemistra a celku ze švédské nejvyšší soutěže. Pro novou posilu technologů Milana Tomašíka to byl navíc souboj proti klubu, kde v minulosti působil.

Právě Tomašík dal první gól českého týmu, když ve 26. minutě srovnával na 1:1. Do jednogólového vedení se pak dvakrát za sebou dostali Středočeši, ale Dalen pokaždé srovnal. Duel tak dospěl až k samostatným nájezdům. Ten rozhodující si připsal Natov a Boleslav tak vstoupila do nového turnaje vítězstvím.

Výhru v nájezdech vybojovali také florbalisté pražské Sparty, kteří na domácí půdě zdolali Pardubice 5:4. Turnaj pokračuje i zítra, kdy se Sparta střetne se švédským AIK a Boleslav vyzve švýcarské Langnau.

Výsledky Bohemia Trophy 2017:

Skupina A:

Sparta Praha – Sokol Pardubice 5:4 (0:1, 2:1, 2:2) po sam. náj.
Branky: 5. Janeček (Němeček), 23. Bína, 34. Košir (Fučík), 47. Kalaš (Jaroš), 55. Krejča (Pruner), rozh. náj. Svatoš – 40. Kourek, 41. Teichman (Němeček), 53. Oubrecht.

Skupina B:

Florbal Mladá Boleslav – IBK Dalen 4:3 (0:1, 3:1, 0:1) po sam. náj.
Branky: 26. Tomašík (Krajcigr), 34. J. Bína (Curney), 39. Natov (Curney), rozh. náj. Natov – 1. Svahn (Rokka), 38. Degeryd (Sonidsson), 52. Svahn (Nystedt).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*