Tadeáš Chroust (zcela vpravo) a spol. měli důvod k radosti. Foto: Jan Pavlíček, Technology Florbal MB. Tadeáš Chroust (zcela vpravo) a spol. měli důvod k radosti. Foto: Jan Pavlíček, Technology Florbal MB.
29. 6. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav porazila i Langnau a vyhrála skupinu, Sparta nestačila na AIK

 



Mladá Boleslav zatím na přípravném turnaji Bohemia Trophy jede! Dnes zdolala švýcarské Langnau vysoko 10:3 a s jistotou ovládla skupinu B, což znamená přímý postup do semifinále. Sparta naopak ve svém druhém utkání padla se švédským AIK. Zítra jsou na programu poslední zápasy ve skupině.

Boleslavští se po úvodních deseti minutách pustili do soupeře s velký odhodláním. V průběhu osmi minut nasázeli do sítě švýcarského celku pět zásahů a položili základ svého triumfu. Náskok ve druhé části ještě o další dvě branky zvýšili. Soupeř se dostal ke slovu až v posledním dějství, to už však nic na výhře domácích nezměnilo.

Hattrickem se blýskl Jan Natov, tři body pak přidal také Radek Krajcigr. Mladá Boleslav postoupí z prvního místa skupiny B přímo do semifinále. Naopak Langnau a Dalen se ještě poperou o lepší výchozí pozici pro předkolo.

Sparťané nenavázali na středeční výhru nad Pardubicemi a se švédským soupeřem padli 4:7. Pražanům utekla hlavně úvodní třetina, kterou AIK vyhrálo 3:0. Sparťané dotahovali až v samotném závěru a dostali se dokonce na dostřel, Švédové však dvěma góly v závěrečné minutě definitivně zlomili odpor domácího celku.

Zítra se uzavřou boje ve skupinách. V mladoboleslavské městské hale Dalen vyzve Langnau a v Praze se AIK utká s Pardubicemi.

Milan Garčar ve sparťanském dresu. Foto: Adéla Půlpánová, ACEMA Sparta Praha

Milan Garčar ve sparťanském dresu. Foto: Adéla Půlpánová, ACEMA Sparta Praha

Výsledky Bohemia Trophy 2017:

Skupina A:

AIK Innebandy – Sparta Praha 7:4 (3:0, 0:1, 4:3)
Branky: 10. Stefansson (Lieback Asp), 11. Wallin (Eriksson), 16. Lieback Asp (Stefansson), 43. Haglund (Hagberg), 58. Kjellbris (Hagberg), 60. Landberg, 60. Stefansson (Forslöv) – 38. Jaroš (Čermák), 48. Pruner (Martin Beneš), 56. Pruner (Jaroš), 59. Ujhelyi (Svatoš).

Skupina B:

Florbal Mladá Boleslav – Tigers Langnau 10:3 (5:1, 2:0, 3:2)
Branky:
 11. Novotný (Curney), 13. Natov (Curney), 14. Krajcigr (Kološ), 16. Křenek (Bína), 18. Gruber (Zakonov), 31. Krajcigr (Zakonov), 40. Natov (Řehoř), 51. Natov (Novotný), 53. Gruber (Krajcigr), 58. Tad. Chroust (Curney) – 16. Glauser (Gfeller), 55. Engel (Siegenthaler), 60. Beer (Flühmann).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*