Dvojice slovenských reprezentantů posílí Ostravu. Foto: SZFB
10. 7. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Slovenští reprezentanti Čonka-Skýba a Miške posílí ostravské FBC

 



V souvislosti se Slovenskem bylo v tomto přestupovém období slyšet spíše o ženách FBC Ostrava, které získaly již pět tamních ženských reprezentantek: dvojčata Paulínu a Kristínu Hudákovy, Viktórii Grossovou, Janu Dupčákovou a naposledy Timeu Patakyovou. Nyní se k nim přidal také mužský tým, jehož řady nově rozšíří Filip Čonka-Skýba s Michalem Miškem.

Vypadá to, že se v útrobách ČPP Arény sejde pořádná slovenská kolonie: k pětici žen totiž přibyli také dva muži: Filip Čonka-Skýba z ATU Košice a Michal Miške ze Žiliny. Informaci o přesunu obou hráčů přinesl v pondělí pozdě večer facebookový profil Slovenského florbalového svazu.

Oba dva patří k největším talentům slovenského florbalu, za měsíc dvacetiletý útočník Čonka-Skýba oblékl dres Slovenska již na posledních šampionátech obou mužských kategorií, ještě o půl roku mladší Miške sice přispěl pěti brankami v kvalifikaci k postupu slovenských mužů na poslední světový šampionát, do závěrečné dvacítky borců, která odcestovala do Rigy, se ale českému trenérovi Slováků Petru Koutnému nevešel.

Dvakrát si ale zahrál na šampionátu juniorů. Oba Slováci nyní přicházejí do týmu, který již v letní přestávce posílili například Martin Ostřanský, Jan Daniš nebo Jakub Mendrek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*