Lukáš Nesměrák bude nadále působit u žen Liberce. Foto: Martina
13. 7. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Restartujeme, hlásí ženy Liberce. Pomoci mají posily i Lukáš Nesměrák

 



Florbalistky Liberce mohou v posledních letech jen vzpomínat na doby nedávno minulé, kdy parta okolo Lenky Bartošové nebo Oxany Shamaniny patřila k elitě ženské nejvyšší soutěže. Před následujícím ročníkem si ale vedení řeklo, že zkusí ženský tým opět nastartovat, a to přesto, že v osobě Hany Koníčkové ztratil asi největší hráčskou osobnost. Pomoci k tomu mají posily z reprezentace juniorek, ale také kouč Lukáš Nesměrák.

Kvalitní tým potřebuje také kvalitní trenérské vedení, v tomto ohledu Liberci pomůže jedna z jeho největších legend. „Vedení klubu se podařilo dohodnout se zkušeným trenérem Lukášem Nesměrákem, který svými hráčskými i trenérskými zkušenostmi z mezinárodní scény doplní současného nadějného trenéra Petra Horáčka. Bude tak pokračovat úspěšná spolupráce ze závěru sezóny,“ píše se v tiskovém prohlášení s tím, že hlavním cílem je, aby hráčky florbal bavil a nikoliv aby jej pro náročnost nenáviděly.

Další novou tváří bude Daniel Merz, který má zkušenosti z reprezentace juniorek, kde působil právě za dob Lukáše Nesměráka. „Důvodem je to, aby se trenéři mohli soustředit pouze na florbal,“ hlásí vedení Crazy girls. „Je snahou ‚restartovat‘ dívčí a ženský florbal v Liberci, který už jen vzpomíná na úspěchy z dob dávno minulých,“ jsou si pod Ještědem vědomi klesající tendence výkonů.

Vždyť tým, který v minulých letech dominoval, potažmo hrál podstatnou roli ve vyřazovacích bojích, se poslední dva roky strachuje o to, aby se nemusel zachraňovat v play down.

Přitom v Liberci je z čeho brát. „V současné situaci doplňujeme kádr tak, abychom byli schopni uhájit své pozice v ženské extralize. Samozřejmostí bude i větší propojení A týmu s mladšími kategoriemi, abychom postupně do kádru zabudovali nadějné hráčky z družstva dorostenek, které v letošní sezóně dokázaly vyhrát mistrovský titul,“ připomíná vedení velký úspěch oddílu. „Tento přístup by měl pozvednout celou ženskou složku v Liberci,“ věří liberečtí.

Poslední sezony Liberec pracoval prakticky pouze s hráčkami z regionu, nyní má ambice vyšší a chtěl by zalovit v řadách reprezentace. „Po loňské sezóně nás opustila Hanka Koníčková, kterou bude jistě schopna nahradit další reprezentační hráčka Míša Mlejnková. Ta by měla převzít spolu s Klárou Leierovou a Oxanou Shamaninovou vůdčí roli v týmu a pomoci tak mladším spoluhráčkám posunout Liberec v příští sezóně o krůček výše,“ plánuje realizační tým v čele s hlavním trenérem Petrem Horáčkem. „Mezi potencionálními posilami jsou i hráčky současné juniorské reprezentace a také několik nadějných hráček z regionu severních Čech,“ prozrazuje s tím, že konkrétní jména prozradí ve chvíli, kdy budou podepsány transfery.

Je jasné, že každý restart musí začít postupnými kroky, proto v Liberci nemají přehnané ambice. „Cílem sezony bude určitě potvrdit pozici mezi týmy, které postoupí do play off,“ nemají pod Ještědem velké oči.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*