Kristýna Bachmaierová obnoví kariéru v Jičíně. Foto: Pavel Růžička - AllStarsfoto.com
21. 7. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Druhý návrat! Bývalá reprezentantka Bachmaierová posílí Jičín, kde končí Müllerová

 



Kristýna Bachmaierová se vrací k florbalu na nejvyšší úrovni. Univerzálka a bývalá členka obou ženských reprezentačních výběrů se rozhodla pro angažmá v Jičíně, který bude v následující sezoně navazovat na premiérovou účast v play off. Kádr FBK postihlo také několik odchodů, především obránkyně Leony Müllerové.

Odchovankyně kladenského florbalu Bachmaierová sice před pár dny oslavila teprve třiadvacáté narozeniny, její florbalová kariéra ale zažila už několik kotrmelců: do nejvyšší soutěže vstoupila v dresu Chodova velmi rázně a v roce 2012 si dokonce zahrála na světovém šampionátu juniorek. Mimochodem, po boku své dnešní trenérky Gabriely Žůrkové.

Po neúspěšném vystoupení v Nitře, kdy česká reprezentace nezískala vytouženou medaili, ale poprvé přerušila kariéru. Vrátila se za necelý rok a záhy se dostala také do ženské reprezentace, se kterou v roce 2015 absolvovala například kvalifikační turnaj o účast na mistrovství světa.

O pár měsíců později slavila s Chodovem historický titul, když její tým porazil v souboji o vše Herbadent. O rok později odehrála v pražské O2 Aréně své zatím poslední utkání v nejvyšší soutěži – nájezdová loterie tehdy přisoudila titul Vítkovicím a Bachmaierová se tak rozloučila stříbrnou medailí.

Po roční pauze přichází čas na druhý návrat, který absolvuje v dresu Jičína. Tam by s chodovskou minulostí neměla být sama, podle klubového webu se rovněž vrací také útočnice Zuzana Svobodová.

Končí naopak kvarteto hráček, především pak obránkyně Leona Müllerová. Dále pak Nikola Domonkosová, Anna Drbohlavová a také jedna z nejznámějších a mezi fanoušky nejpopulárnějších hráček – Ladislava Špíglová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*