Světové hry: Finsko - Česko 4:2. Foto: flickr IFF Světové hry: Finsko - Česko 4:2. Foto: Flickr IFF
27. 7. 2017 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Češi na úvod těsně nestačili na úřadující mistry světa z Finska

 



Čeští florbalisté i přes nadějný průběh zápasu na cenný skalp nedosáhli. Dobrý výkon srazily zbytečné chyby, které Finové dokázali potrestat. Finům se podařilo dvakrát dotáhnout náskok českého týmu a nakonec utkání otočili na 4:2. Druhý zápas ve skupině o postup do semifinále čeká Česko zítra proti Polsku.

Vstup do zápasu vyšel týmu vedenému poprvé Petri Kettunenem přímo z lavičky na jedničku. Po 25 vteřinách zaskočil mistry světa Šebek, kterého zpoza branky našel pohotově Beneš.

Po první střele na branku slavili však i Finové. Po hrubce při rozehrávání standardky se Kotilainen řítil do brejku, ve kterém byl nekompromisní.

Zbytek první části byl jinak velmi opatrný, Čechům ke gólovým šancím nepomohly ani dvě přesilové hry. I díky přesilovým hrám byl český tým většinu času aktivnější.

Vedení na českou stranu vrátil v čase 20:04 liberecký Valeš, který využil odraženého míčku za finskou svatyní a zasunul do poloprázdné branky.

Na vyrovnání se Finové však opět příliš nenadřeli. Velký nedůraz před brankou znamenal vyrovnání na 2:2. Skóre srovnal znovu Kotilainen.

Ve třetí části se mistři světa dostali poprvé do vedení. Finové opět potrestali ztrátu českého týmu na středu hřiště a z rychlého přečíslení skóroval Lamminen. Závěrečnou tečku do odkryté branky přidal Mika Kohonen.

Českou florbalovou reprezentaci čeká další utkání na Světových hrách ve Vratislavi zítra od 17:30 proti pořádajícímu Polsku.

První formace zaskočila Finy po 25 vteřinách. Foto: Martin Flousek

První formace zaskočila Finy po 25 vteřinách. Foto: Martin Flousek

 

SVĚTOVÉ HRY V POLSKU:

Finsko – Česko 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky: 4. Kotilainen, 30. Kotilainen (Kohonen), 37. Lamminen (Savonen), 45. Kohonen (Piha) – 1. Šebek (Beneš), 21. Valeš (Suchánek). Rozhodčí: Larinovs a Gross (oba Lotyšsko). Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. Diváci: 617.

Sestava Česka: Bauer – Němeček, Veltšmíd, Suchánek, Garčar – Šebek, Jendřšák, Beneš – Dóža, Tomašík, Valeš – Gruber, Curney. Trenér: Petri Kettunen.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*