Český mladík Marek Beneš nahání zkušeného Mattiase Samuelssona. Foto: Flickr Český Florbal. Český mladík Marek Beneš nahání zkušeného Mattiase Samuelssona. Foto: Flickr Český Florbal.
29. 7. 2017 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

Opět pouze o bronz… Cestu do finále zastavila tyčka a faul v závěru

 



I na Světových hrách čeká české florbalisty pouze boj o bronz. Proti Švédům podal národní tým velmi slušný výkon, nevyvaroval se ale slabší pasáže ve druhé třetině a po zbytečném vyloučení Lukáše Veltšmída v závěru nakonec prohrál 2:5. O cenný kov se svěřenci Petriho Kettunena překvapivě utkají s Finy, kteří stejným poměrem podlehli Švýcarsku.

Naši hráči se reprezentantů „kolébky florbalu“ nezalekli a v první patnáctiminutové části byli jednoznačně lepším týmem. Švédové působili hodně zaraženě, jejich pasivní hru ale tým kapitána Matěje Jendrišáka dlouho nedokázal potrestat. Největší šanci měl Radek Valeš, jeho zakončení po přečíslení dva na nikoho ale famózně zlikvidoval brankář Viktor Klinsten.

Až po přestávce se Češi dočkali. Marek Beneš se štěstím dostal míček na Ondřeje Němečka, který z hranice brankoviště pohotově překonal švédského gólmana na bližší tyč. Švédové ale zanedlouho vyrovnali, když Johannes Larsson prostřelil blok i Lukáše Bauera v brance. Od té doby navíc česká sestava trochu polevila a začala švédská převaha. Tu přetavil ve dvě branky Jonas Svahn a právě tyto dva zásahy se nakonec ukázaly jako klíčové.

Další třetinu naši hráči opět načali gólem v soupeřově síti. Jendrišák mezi třemi udržel míček a posunul na Marka Beneše, který snížil. Češi předváděli sympatický výkon, ve hře se favoritovi vyrovnali a sahali po vyrovnání. Nejblíže k němu měl opět nešťastník zápasu Valeš, jeho ránu ale zastavila tyč.

Definitivně pak naděje na finále pohřbil Lukáš Veltšmíd. Když se v samém závěru utkání Švédové snažili držet míček, exvítkovický obránce za brankou nohama ošklivě sestřelil Larssona a mohl být rád, že jeho zákrok byl (na rozdíl od podobného faulu polského obránce na Milana Tomašíka ve včerejším zápase) oceněn pouze dvěma minutami.

I v oslabení se česká čtveřice logicky pustila do presingu, nechala však za sebou Emila Johanssona, který připravil pojistku pro Alexandra Galanteho Carlströma. Nevyšel ani následný pokus o powerplay, jejž ukončil Tobias Gustafsson a uzavřel tak skóre na 5:2. Národní tým si o bronz ze Světových her zahraje s Finy, jimž v úvodním utkání podlehl 2:4. Dnešní výkon ukázal, že Jendrišák a spol. rozhodně nejsou bez šance.

Světové hry 2017

Švédsko – Česko 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Larsson (J. Samuelsson), 26. Svahn (Johansson), 29. Svahn (Carlstrom), 45. Carlström (Johansson), 45. Gustafsson (Svahn) – 16. Němeček (Beneš), 31. Beneš (Jendrišák). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (Finsko). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 713.

Švédsko: Klintsten (Parsjo-Tegner) – Nilsberth, Gustafsson, Hedlund, M. Samuelsson – Carlstrom, J. Samuelsson, Enstrom – Johansson, Svahn, Sundstedt – Nilsson, Larsson. Trenér: Mikael Hill.

Česko: Bauer (Michajlovič) – Němeček, Veltšmíd, Suchánek, Garčar – Beneš, Jendrišák, Šebek – Valeš, Tomašík, Dóža – Curney, Gruber. Trenér: Petri Kettunen.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    základem je precizní obranná hra a to někteří, služebně starší obránci dodnes nepochopili. když vidím některé situace suchánka nebo veltšmída, tak je to zažitý styl hry velmi ofenzivního obránce se sklony k velkému riziku a často k nezodpovědnosti za celý tým z čehož rezultují nebezpečné situace, přečíslení, chyby a zbytečné fauly. např.švédové si něco podobného nedovolí…

    • Florbalfanda napsal:

      Dovolim si nesouhlasit , naopak myslim že Suchanek i Veltšmíd dokáži hrat ofenzivněji ale musi často hasit chyby ostatních , spousta zblokovany h střel se Švedy

  • Expert napsal:

    Čekal někdo něco jiného než brambory? Já ne.

  • Florbalfanda napsal:

    Co to pišeš za hovna ?? Vystrčil mu prdel a ne faul nohama !!! Jak tohle mužeš napsat????? Od Veltšmída klukovina a chyba a Larson už věděl jak se zachovat !!!

  • Sparťan "12" napsal:

    Veltšmíd to neustál – frustrace z toho, že jsme potřebovali získat míček pro jeden z posledních útoků a přechod do power play. Něco podobného, jako nedávno ruka Ondruška. Spousta adrenalinu, snahy a pak klukovina. Nicméně celkově zatím nejsou výkony úplným zklamáním, tak snad to náš Fin nastavil pro budoucí výsledky.

    Největším zklamáním pro mě výkony Garčara. Všechny akce brzdí, nepřesně přihrává, myslím, že totální omyl nominace, ale alespoň si ho trenér vyzkoušel, že příště určitě ne …

  • Kerim napsal:

    Pane Hrubý, jste dlouhodobě kritizovaný za svůj mizerný pravopis. V tomto článku jste to kupodivu zvládl, ale na oplátku jste fatálně zpackal obsah. Máte vůbec tušení, že na Světových hrách se hraje 3×15 minut? Asi ne, protože pak byste nemohl napsat, že se naši hráči dočkali gólu až po přestávce, ani to, že další, tedy třetí třetinu, naši hráči opět načali gólem.
    Mimochodem, jak si vysvětlujete to, že Veltšmíd nohama ošklivě sestřelil Larssona v samém závěru utkání, přitom góly v tomto oslabení a v následné powerplay jsme dostali už ve 45.minutě?

Napsat komentář

*