Veronika Zittová míří do Panthers. Foto: FbŠ Bohemians
31. 7. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Panterky cílí na play off, rády by přivedly reprezentantku Zittovou

 



Ženy Panthers Praha se ve své premiérové extraligové sezoně zachránily na poslední chvíli. Příští rok už by se ale rády podívaly do play off, a tak vyhlížejí možné posily. Jednou z nich by mohla být i reprezentační střelkyně Veronika Zittová!

Jako nováček předvedly Panterky v minulém ročníku nejvyšší soutěže několik velmi sympatických výkonů. Na umístění v nejlepší osmičce to ale nestačilo. „Naším cílem bylo udržet extraligovou příslušnost. Na druhou stranu, realizační tým i hráčky v průběhu sezóny cítily, že šanci na play off máme. Z tohoto pohledu spíš převládalo zklamání,“ přiznává hlavní trenér týmu Lukáš Jenšík.

Příslušnost v elitní společnosti českého ženského florbalu pro nadcházející ročník zajistily týmu z pražských Radlic úspěšně zvládnuté série proti Elite a Bulldogs Brno. Napřesrok by se však jeho kouč chtěl v závěru sezony potýkat s věhlasnějšími soupeři. „Jiný cíl než play off mít nemůžeme. O záchranu jsme si zahráli letos, a tak bychom rádi vyzkoušeli také druhou variantu vyřazovacích bojů,“ říká.

Pomoci by k tomu měla zvučná posila z Bohemians, členka širšího reprezentačního kádru Veronika Zittová. „Mohu potvrdit, že s námi opravdu trénuje. K žádné konkrétní dohodě ale zatím nedošlo, jednání s Bohemians probíhají,“ upřesňuje kouč. Hráčka, která se před letní přestávkou svými výkony vyšvihla až do národního týmu, by měla zlepšit střeleckou produktivitu, kterou měly Panterky v minulé sezoně vůbec nejhorší z celé extraligy.

Výborná střelkyně by však neměla být jedinou novou tváří. „Jednání o dalších posilách probíhají. Převážně jsme měli zájem o hráčky s extraligovými zkušenostmi, což je aspekt, který nám v sezóně scházel,“ přibližuje šéf střídačky.

Několik volných hráček po sobě zanechalo ELITE, které ruší ženský tým a nadále se bude věnovat pouze mládeži. I mezi nimi Jenšík vybírá své nové svěřenkyně. „Několik bývalých hráček ELITE s námi trénuje již od počátku přípravy. Jednání o jejich dalším působení u nás intenzivně probíhají,“ vysvětluje. „Doufám, že budeme moci brzo oficiálně představit několik nových posil. Na konkrétní jména si však budete muset ještě chvíli počkat,“ uzavírá s úsměvem. Podle neoficiálních informací by růžový dres Panthers mohly obléknout Ivana Miklíková nebo Kristýna Vranová.

Naopak zatím jedinou ztrátou je odchod největší opory posledních sezon Evy Krauskopfové, která šla zkusit štěstí ve florbalu světové úrovně do Chodova. „Rádi bychom jí popřáli hodně štěstí v novém klubu. Osobně si myslím, že se nám ji podaří adekvátně nahradit,“ věří mladý trenér, který s dalšími klíčovými hráčkami může počítat i v nadcházejícím ročníku.

Fanouškům Panthers se tak opět představí velezkušená gólmanka Kristýna Horňáková, šikovná střelkyně Kristýna Lochmanová nebo důrazná univerzálka s excentrickým účesem Anežka Slaná. Na své pozici bude pokračovat i hlavní trenér. Ten přitom vedle trénování některých mládežnických kategorií zastává v klubu stejnou pozici i u A týmu mužů, jemuž minulou sezonu nechybělo mnoho k druhému postupu za sebou a startu v prestižní 1. lize! „Základem úspěchu u tohoto modelu je silný a schopný realizační tým, díky kterému je možné stíhat působení u obou složek. V nastaveném modelu budeme pokračovat i pro tuto sezónu,“ hlásí Lukáš Jenšík.

 


Autor: Dominik Hrubý



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*